fbpx

Slava Ukraini får græs-optakt til The Macallan Dansk Derby

Slava Ukraini stod øverst på anmeldelseslisten til Svenskt Derby, men han var ikke blandt de 15 starterklærede navne mandag morgen. I stedet starter han allerede på torsdag i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer hjemme på Øvrevoll.


Slava Ukraini og Carlos Lopez på vej mod en let sejr i Jockeyklubbens 2000 Guineas foran Maxmartin. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Hér står Stald Handshakes Moohaajim-søn ikke mindre end 17 kilo over sin nærmeste konkurrent, staldkammeraten Gravity (Wilshire Boulevard), og der bliver alt andet lige tale om en “blød optakt” til The Macallan Dansk Derby den 5. august.

“Vi har naturligvis overvejet det kraftigt, men da Dansk Derby hele tiden har været det ultimative mål, valgte vi at springe starten på Jägersro over. På den måde kan vi både holde ham på græsset og blive hjemme i stedet for at skulle rejse to gange så tæt på hinanden”, forklarer Niels Petersen sin disposition.

Slava Ukraini vandt Svenskt 2000 Guineas i sin første start siden vinteropholdet i Dubai, hvor han imponerede stort på Meydans græs, men afslutningsvis var uplaceret på dirten.

”Det var ikke fordi han var magtesløs på underlaget, men det gav os heller ikke noget rigtigt svar på, om han virkelig tackler det. Og efter Dansk Derby kommer der Breeders’-opgaver på græs i Sverige og Norge, så det føles rigtigt at følge græsvejen herfra”, konkluderer Niels, som i stedet er repræsenteret ved Stripesof Stars (U S Navy Flag) og Cotton Eye Joe (Appel Au Maitre) i Svenskt Derby på søndag.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top