fbpx

Skandinavisk debut til Tiberius Caesar på søndag

På søndag dæmmer Jägersro op for en rigtig god forårs-premiere med otte løb på programmet. Meget af opmærksomheden kommer naturligvis til at dreje sig om de klassiske aspiranter, og der kommer i alt 31 3-årige heste til start på dagen.


Men sportsligt kan publikum se allermest frem til mødet med Mr Ascots nyimport Tiberius Caesar, der trænes af Fredrik Reuterskiöld. Den 6-årige franskfødte Zieten-søn er købt af Gestüt Schlenderhan og kommer fra en flot karriere i Tyskland, hvor han var trænet af Peter Schiergen.

Den brune hingst har som bedst vist 94 i handicap, og er ankommet til Malmö med et tal på 92.

“Jeg talte med min gode ven Paul Harley, som er agent for både Gestüt Schlenderhan og Baron von Ullman i Tyskland, og han fortalte mig at der var en god hest til salg i stalden. Erik Söderberg slog til og købte Tiberius Caesar, som var med i transporten da Zico returnerede fra tyske Neuss i begyndelsen af marts”, beretter Fredrik Reuterskiöld, som kun har lovord til overs for nyimporten, der via sin mor Thekla er halvbror til navnlig Turfkönig, som i sin aktive karriere vandt 11 løb i 17 starter, heriblandt Grosser Mercedes Benz Preis (Gr.1), Grosser Hansa Preis (Gr.2), Grosser Preis der Wirtschaft (Gr.2), Deutschland Pokal (Gr.2), Union-Rennen (Tysk Derby Trial) (Gr.2), Mehl-Mülhens-Rennen (Tysk 2000 Guineas) (Gr.2) og Preis des Winterfavoriten (L). Thekla er desuden mor til hoppen Tryphosa, der igen er mor til Monsun-sønnen Tertullus som Rune Haugen sæsondebuterer på næste torsdag i Oslo.

Tiberius Caesars hidtil største sejr blev vundet i Gruppe-3-løbet Grosser Preis der Freien Hansestadt Bremen i 2004 – et løb han sluttede på andenpladsen i ifjor. “Starten på søndag skal frem for alt ses som en underlagstest før Pramms Memorial (L) den 12. maj, men fremfor alt går vi mod Stockholm Stora Pris (Gr.3) den 30. maj”, forklarer Fredrik Reuterskiöld.

I det hele taget kan den ambitiøse Jägersro-træner se frem imod en spændende søndag på Jägersro, hvor han på papiret står med fem store vinderchancer i form af Sir Robin, Rock Of Lambada, Al Bagari, Fredrika og så naturligvis Tiberius Caesar. Alle fem heste rides af chilenske Manuel Santos, der efter at have afsluttet samarbejdet med Francisco Castro nu er fast mand i nabostalden. “Manuel rider mine heste fremover, i alt fald indtil Manuel Martinez dukker op igen og fortsætter sin aftale fra i fjor med Stall Lambada”, slutter Fredrik Reuterskiöld.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top