fbpx

Sikker St. Leger-sejr til Dan Tucket

Klampenborg-træner Bent Olsen vandt fredag eftermiddag årets tredje klassiske triumf, da Henrik Villadsens Dan Tucket sikkert landede Norsk St. Leger med halvanden længde foran godt kæmpende Vamp og med yderligere halvanden længde til Come On Deer og Artie Bucco på de næste pladser.


Dan Tucket blev taget ganske roligt fra start af Jacob Johansen, der placerede sig med i det otte heste store felt. Rundt opløbssvinget avancerede Dan Tucket sammen med Vamp, men hvor der blev redet på samtlige konkurrenter, kunne Johansen sidde bomstille på ryggen af Dansili-sønnen, der var den sidste hest af biddet og uden tvivl vandt ud fra det faktum, at han var en klasse bedre end konkurrenterne.

Årets norske Derby- og 1000 Guineas-vinder Theatrical Award klarede ikke den hårdføre distance 2800 meter og måtte tidligt i opløbet melde udsolgt, efter aldrig rigtig at have været inde i løbet. Hoppen endte på løbets femteplads.

“Han er bedst i en let bane, så dagens forhold var ikke optimale. Han er absolut en hest der kommer til at gøre sig i den ældre elite”, sagde en glad Jacob Johansen, der tidligere i år ligeledes red Dan Tucket først over stregen i Norsk 2000 Guineas og ligesom Bent Olsen vandt årets tredje skandinaviske klassiker.

“Med to klassiske sejre plus sejren i Jyllandsløbet og en tredjeplads i Scandinavian Open går Dan Tucket nu på en velfortjent vinterferie. Han er en mægtig hest, der har mange store opgaver foran sig til næste år”, sagde en glad Bent Olsen, der indtil i fjor aldrig havde vundet et klassisk opgør. Nu har han vundet fire! Førstepræmien var 125.000 norske kroner værd for den engelskfødte hingst, der dermed rundede 600.000 kroner i samlet præmiesum i år, og i betragtning af at Henrik Villadsen i fjor gav ca. 450.000 kroner for hesten, må det siges at have været en alletiders investering.


Hansinger fik revanche mod Simian

I Norsk Jockeyklubs 3-års Sprint over 1200 meter havde Bent Olsen chancen for endnu en sejr med Master Chef, der dog måtte tage til takke med tredjepladsen bag Cathrine Erichsen-trænede Hansinger og Wido Neuroths Simian. Hansinger kom med en andenplads i bagagen fra Rosengårdlöpning på Jägersro, hvor han blev besejret af Simian, men denne gang blev rollerne byttet om, og Hansinger kunne under Carlos Lopez sejre ganske sikkert til førstepræmiens 100.000 kroner.


Corteez Pride aflivet

Det nyindførte store 3-årsløb blev desværre ramt af et tragisk uheld, da Lars Kelp-trænede Corteez Pride kort inden opløbssvinget brækkede benet og straks måtte aflives. Corteez Pride startede for kun syvende gang i karrieren, og han kom med to overlegne sejre fra Klampenborg, der gav løfter for at han i løbet af ganske kort tid kunne udvikle sig til en rigtig elitesprinter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top