fbpx

Sibelius vandt i sit comeback

Den tidligere danske Derbyvinder, Caroline Strömberg-trænede Sibelius, indfriede favoritværdigheden, da han fredag eftermiddag gjorde comeback efter næsten ni måneders løbspause.


Night Shift-sønnen vandt en sikker sejr i Dantoto Åbningsløb på Klampenborg Galopbane.

Med blot fem startende heste i premieredagens hovedbegivenhed fik Sibelius et løb lige efter jockey Mark Larsens hoved. Parret kom hurtigt ud af startboksen og tog omgående føringen i et behersket tempo, og selv om feltet var tæt samlet i starten af opløbet og afgørelsen tegnede helt åben, viste Sibelius til slut klassen og hev sejren i landi sikker stil.

Smart Guy/Sara Slot gik fremragende for sin træner Inge Mette Dejgaard og var bedst af de øvrige, mens nyimporterede Volo Cat/Jacob Johansen blev tredje foran Bologne og Flywithme.

Sejren var 20.000 kroner værd for Sibelius, der fik bevist at den skuffende sæson i fjor er gået i glemmebogen og at der igen kan ses frem imod større opgaver.

“Han døjede meget med et dårligt bagben sidste år, og han var halt det meste af tiden. Han har haft virkelig godt af løbspausen, og vi er stolte over hans præstation i dag. Nu må vi se hvordan han kommer over løbet, og hvis alt går som vi håber er han klar til endnu en start i Dansk Jockey Club Cup (L) som han vandt for to år siden”, sagde en glad Caroline Strömberg i minutterne efter sejren i Dantoto Åbningsløb.


Master Chef gjorde sin pligt

Træner Bent Olsen og jockey Jacob Johansen havde et forrygende samarbejde i fjor, og duoen lagde også stærkt ud i den nye sæson med to sejre. Den første blev vundet med storfavoritten Master Chef i Flemingtonløb over 1400 meter, hvor kun fire ekvipager var til start.

Master Chef, der kom til Danmark med et handicap på 88, fik en god rejse bag de to starthurtige hopper Irish Blues og Belle Blanche, og da Jacob Johansen til slut trykkede på knappen trak Master Chef afgørende fra. Irish Blues kæmpede heroisk under Per-Anders Gråberg, men hun kunne ikke modsvare den nye imports styrke i afslutningen. Tredjepladsen gik til Belle Blanche, mens Dark Wolf aldrig sås med chance i opgøret.


Mere Olsen og Johansen

Det blev til endnu en sejr for Olsen og Johansen i 3-års Maiden Serien over 1600 meter, da Vivaldi i årets første start fik aflagt maidentitlen ganske sikkert foran Brian Wilson-duoen Clauses Elisa og Amazing Award. Fjerdepladsen gik til Cut The Wind, mens Fairy Kamp tog den sidste præmie før den interessante debutant Dancing Dane, som forrige år var den dyreste hest på Dansk Galops Åringsauktion.


Martinez skadet igen

Dancing Dane kom løs før start, og dette var kun starten på en meget dramatisk optakt til maidenløbet. Få minutter senere fik Dancing Danes staldkammerat problemer bag startboksen og kastede sin rytter Manuel Martinez af. Martinez var derefter så uheldig at blive ramt i lysken af den senere Vivaldi, og chileneren måtte køres til hospitalet med svære smerter.

Årets første løb på Klampenborg blev vundet af Søren Jensen-trænede May Spirit med Luis Villarroel på ryggen. Final Appearance-datteren vandt let foran Cheitha og Lady Hjort. Sara Slot fik også lidt af et drømme comeback på Klampenborg, da hun på ryggen af White Precordia vandt Bob Baffert Handicap over 1400 meter før Clauses Doll og Wrams Matrix.


I alt fire svenske sejr

Det blev ligeledes svenske sejre i dagens to øvrige handicap – først med Helena Fylking-trænede Loveline/Dina Danekilde og til slut med Agneta Silverstolpe-Bjørnes Humble Star/Martin Rodriguez, der sørgede for en V5-udbetaling på 7.268 kroner i årets første fælles skandinaviske spillepulje.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top