fbpx

Sensation i Racing Post Trophy

Det traditionelle The Racing Post Trophy over 1600 meter på Doncaster har udklækket en hel del derbyvindere gennem årene. I dag blev det en sensationsvinder i Lawman-sønnen Marcel, som redet af italienske Andrea Atzeni og trænet af Peter Chapple-Hyam vandt en let sejr till odds 33-1.

Hele ugen op til løbet var ubesejrede Foundation storfavorit, men inden løbet udtrykte championtræner John Gosden betænkeligheder om han, som søn af mileren Zoffany, kunne håndtere den bløde bane.

Han blev derfor også taget forsigtigt fra start af jockey Frankie Dettori, mens de tre Aidan O’Brien-deltagere gik efter et forudbestemt scenario.

Outsideren Port Arthur førte i pænt tempo med den anden irske Deauville som anden. Derefter den tredje irske Johannes Vermeer. Foundation lagde sig bag Deauville, mens Marcel valgte den udvendige vej.

Da Frankie og Foundation fandt sig lukket inde i opløbet satte Marcel en voldsom slutspurt ind ude i banen og vandt meget overbevisende foran andetvalget fra Irland – Johannes Vermeer.

Marcels træner Chapple-Hyam har haft en lang tørkeperiode som træner og det er otte år siden hans seneste Gruppe-1-tríumf, som var med Authorized i Epsom Derby.

Authorized vandt i øvrigt også netop Racing Post Trophy som 2-årig.

Løbets første præmie var £113.420 og Marcel bliver nu tilbudt til odds 25-1 til næste års Epsom Derby.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top