fbpx

Sendalam gør reklame for dansk avlshoppe

Mange skandinaviske øjne vil naturligvis være placeret på Salt Track, når den norsktrænede Listed-vinder torsdag aften får sin debut på Nad Al Sheba i Dubai.


Men det danske opdrætterpar Inge Dorte og Henrik Seerup kan med stor interesse også følge den 5-årige fukse hingst Sendalam, som starter i selv samme opgør. Sendalam er nemlig ud af hoppen Alamea (Ela-Mana-Mou), der ejes af netop Inge Dorte og Henrik Seerup og står opstaldet på stutteriet i den jyske by Haderup.

Alamea har i mere end 10 år været en glimrende producer med ni vindende afkom i henholdsvis Tyskland, England og Frankrig. Sendalam har været den hidtil bedste, og det er hidtil blevet til tredjepladser i henholdsvis Darley Grand Handicap de Deauville (L) og Prix Luthier (L).

Alamea er i Skandinavien mor til det 3-årige klassiske håb Clauses Doll (Guys And Dolls), som er i træning hos Brian Wilson, og derudover har hun den 2-årige vallak Artie Buco som blev købt af Stall Trick Or Treat efter Dansk Galops Åringsauktion og nu er gået i træning hos Wido Neuroth.

Alamea er endvidere mor til avlshoppen Alagna (Spectrum), der ligeledes står opstaldet i Danmark hos Lena Frandsen på Paganini Stud og er mor til nu 3-årige vinder Hoffman.

Alamea blev i 2006 bedækket af Sendawar, hvilket betyder at Inge Dorte og HenrikSeerup i år kan bringe en helbror eller -søster til Sendalam til verden.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top