fbpx

Sandhedens time mellem Stuart Little og ComX

For blot to uger siden var Lars Kelp-trænede Comx først over stregen i Dansk Galops Auktionsløb med 250.000 kroner i førstepræmie.


Der blev straks efter løbet nedlagt protest imod vinderen grundet trængning af løbets nummer to, Stuart Little, og efter en længere votering valgte Galopbanens voldgift at deklassere Comx til andenpladsen og overdrage sejren og førstepræmien til Stuart Little.

Efterfølgende har voldgiftssagen naturligvis givet anledning til kæmpe debat, og alle der så løbet har spurgt sig selv og hinanden det samme spørgsmål: Hvem havde vundet hvis ikke det havde været for trængningen?

Svaret får vi aldrig, men vi kan til gengæld glæde os over at Vinterfavoritternes Ærespræmie giver mulighed for et virkelig spændende revanche-opgør imellem Comx og Stuart Little. Både Lars Kelp og Francisco Castro er opsatte på at bevise hvor skabet skal stå, og der er absolut ingen tvivl om at der bliver redet til stregen i dette opgør hvor rigtig mange ting står på spil for de implicerede parter.


Kriterie-vinderen tilbage!

For første gang siden Dansk Kriterium i starten af september får vi et gensyn med vinderen af Dansk Kriterium, Søren Jensen-trænede Airboss, der virkelig imponerede ved storløbssejren i karrierens bare anden start.

Airboss, der er halvbror til tophestene Amusement og Athene, kan naturligvis komme til at trænge til et løb i kroppen oven på knap halvanden måneds pause, men den flotte hest gav rigtig store løfter for fremtiden og han bør kunne matche både Comx og Stuart Little i dag.

Fjerde deltager i opgøret er Klaus Paghs Danish Light, der i sit tredje forsøg endelig fik aflagt maidentitlen for tre uger siden. Danish Light er en stor flot hest med fremtiden for sig, og alt hvad han kan vinde i år skal blot ses som en bonus. Sidste deltager er Kronhjort, der leverede sit hidtil bedste resultat som fjerde bag Airboss i Dansk Kriterium, men siden skuffede lidt bag Danish Light.


Jagodin i Klampenborg Maraton!

Det er også i dag Klampenborg afvikler årets længste væddeløb – Klampenborg Maraton – over velvoksne 4000 meter. Løbet får en klar favorit i Lennart Reuterskiöld Junior-trænede Jagodin, der er Skandinaviens i særklasse bedste hest over de længere distancer. Jagodin holder uden tvivl international klasse over 3000 meter, og at han i dag skal løbe en kilometer længere skal ikke gøre nogen forskel.


Kgl. Hofjuvelerer Hertz Ærespræmie

Dagens LördagsTrio/Komb er samtidig lig med det traditionsrige opgør Kgl. Hofjuvelerer Hertz Ærespræmie over 1400 meter. Der er fuldt hus i startboksen og dermed lagt op til et nyt intenst opgør med mange penge til fordeling blandt komb- og trio-spillerne.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top