fbpx

Sadler’s Wells pensioneres på Coolmore

Coolmore Stud annoncerede i går, at den levende legende Sadler’s Wells har bedækket sin sidste hoppe, grundet stigende ufrugtbarhed.


Den 27-årige Northern Dancer-søn har været Champion avlshingst i England og Irland 14 gange og er anerkendt som Europas bedste avlshingst nogensinde.

“På trods af, at Sadler’s Wells er kommet højt op i alderen, er han fortsat i rigtig god form. Hans indflydelse på væddeløbsindustrien vil blive mærket mange år frem i tiden, og i Montjeu, Galileo og High Chaparral er vi stolte af at have hans tre bedste sønner her på Coolmore”, siger Coolmore-manager Christy Grassick i en pressemeddelelse.

Sadler’s Wells vil på trods af sin pensionering blive stående på Coolmore Stud i Irland, hvortil han ankom efter afsluttet væddeløbskarriere i 1985. I avlen er Sadler’s Wells indtil videre far til over 260 individuelle Stakes-vindere, 71 individuelle Gruppe-1-vindere, 22 individuelle klassiske vindere, 22 Gruppe-1-vindende 2-årige.

Som væddeløber sejrede han bl.a. i Gruppe-1-løbene Eclipse Stakes, Phoenix Champion Stakes og Irish 2000 Guineas.

I Danmark findes der tre opstaldede avlshingste der er direkte sønner af Sadler’s Wells i form af Northern Hill, Ballet Prince og Final Appearance. Sidstnævnte er far til de to Derby-vindere Cut Champion og Peas And Carrots.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top