fbpx

Royal Experiments helsøster har folet i Sverige

Én af de rigtig spændende nye avlshopper i Skandinavien er Meridian Stutteris skimle Vivendi, der er helsøster til Royal Experiment. Royal Academy-datteren levede aldrig op til sin storebrors takter som væddeløber; hun kom først til start som 3-årig og opnåede i sine syv starter en andenplads i et maidenløb samt fjerdepladsen i Derby Milen på Øvrevoll.


“Hun var simpelthen for stor til at kroppen kunne følge med på væddeløbsbanen”, fortæller Meridian Stutteris danske stutterimester Anne-Lise Riis Jensen. Vivendi fik tidligt tirsdag morgen sit første føl, en hingst efter Gestüt Fährhofs Sadler’s Wells-søn Black Sam Bellamy. Vivendi folede på Göran Åsheims Stutteri Hagen i Sverige, og føllet bliver dermed svenskregistreret og berettiget til at starte under det svenske bonussystem.

Grunden til at det netop blev Black Sam Bellamy som blev Vivendis første partner var, at Meridians mangfoldige storløbsvinder Kimola vandt en bedækning med én af Gestüt Fährhofs hingste, da hun tilbage i 2004 vandt Gestüt Fährhof Scandinavia Cup (L) på den svenske Derbydag. Kimola blev sidenhen solgt til England, og i stedet kunne Vivendi få glæde af bedækningen.

“Vivendi skal i år bedækkes ved Danehill-sønnen Academy Award på Stutteri Hjortebo”, slutter Anne-Lise Riis Jensen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top