fbpx

Ready Teddy stærkest i Dansk St. Leger

2020-udgaven af Dansk St. Leger endte efter en forrygende og tæt opløbskamp med sejr til Derbyvinderen Ready Teddy, der med en halv længde kunne afvise Oaks-vinderen Malekha og blive dobbelt klassisk triumfator.


Ready Teddy i front på vej ind i tribunesvinget i Dansk St. Leger. Foto: Burt Seeger.

Jessica Long havde ikke startet Ready Teddy (Maxios) siden Derbysejren den 9. august, men hun ankom til Klampenborg med en hest der var endnu bedre end senest.

Efter at have ført feltet an i samme stil som på Derbydagen, blev Ready Teddy ved indgangen til opløbet overhalet indenom af Brian Wilson-trænede Malekha (Juniper Tree), der en kort overgang så ud til at kunne gå mod en lige så sikker triumf som hun fik i Dansk Oaks.

 

Ready Teddy og Malekha trækker ni længder fri af tredjehesten New Target. Foto: Burt Seeger.

Ready Teddy ville det dog anderledes og slog hurtigt contra, hvorefter de to heste side om side forsvandt fra det øvrige felt og til slut havde hele ni længders afstand til Bent Olsens New Target (Center Divider).

Shane Karlsson havde sejren i sin hule hånd med 75 meter tilbage, hvor Malekha måtte opgive at hamle op med urstærke Ready Teddy, som galopperede frisk over målstregen til førstepræmiens 125.000 kroner.

Ready Teddy vinder Dansk St. Leger foran Malekha. Foto: Burt Seeger.

Malekha tjente 65.000 kroner til Zawawi Racing, mens New Target fik 30.000 kroner til Lone Kaj-Nielsen.

De to sidste præmiegivende pladser gik til den norske gæst, Niels Petersen-trænede Face Of Energima (Kingston Hill), og til Bent Olsen-trænede Follow Me (Royal Experiment).

“Det var et fantastisk løb. Præcis som man ønsker sig et væddeløb skal være, med to gode heste der kæmper side om side hele vejen ned gennem opløbet. Og så er det selvfølgelig sjovest når man vinder”, sagde en glad Jessica Long til Nicole Marsing i minutterne efter St. Leger-triumfen.

Ready Teddy vinder Dansk St. Leger foran Malekha. Foto: Burt Seeger.

Det var Ready Teddys anden sejr i blot fem starter i et 2020, hvor han rent faktisk blot var en hals fra at blive dansk Triple Crown-vinder. Det var andenpladsen i Dansk 2000 Guineas lige bag Tassmania, der afholdt ham fra den yderst sjældne bedrift.

Benny Andersson, der igennem sit Chess Racing både ejer og er opdrætter af Ready Teddy, var lige så tæt på tilbage i 2004, hvor Sibelius også vandt både Dansk Derby og Dansk St. Leger med Jessica Longs mor, Caroline Strömberg, som træner.

Jessica og Padraig Long tager imod deres St. Leger-vinder Ready Teddy og jockey Shane Karlsson. Foto: Burt Seeger.

Inden Derbysejren var Sibelius nemlig anden med lige så lille en margin bag Wido Neuroth-trænede Emilio.

Hvornår vi får Ready Teddy i aktion var der ikke noget klart svar på, men efter kun fem starter og en god lang pause ovenpå Derbyet, bør Maxios-sønnen kunne byde på endnu mere før sæsonen slutter.

Hingsten står allerede i næste weekend meldt i to storløb – Svenskt St. Leger den 3. oktober i Göteborg og Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll den 4. oktober.

Jessica og Padraig Long tager imod deres St. Leger-vinder Ready Teddy og jockey Shane Karlsson. Foto: Burt Seeger.

Til gengæld har Malekha startet for sidste gang i år.

“Oliver sagde, at hun hadede banen i dag og vi fik svar på, at blød bane ikke er noget for hende. Men hun kæmpede med alt hvad hun havde og har haft en pragtfuld sæson med sejr i Oaks, en andenplads i St. Leger og tredjeplads i Derbyet”.

“Nu pakker vi hende sammen for i år og vender tilbage i 2021, hvor Dansk Breeders’ Cup bliver hendes første store opgave”, kommenterede Brian Wilson.


Reprise: Dansk St. Leger

Sejrsinterview med Jessica Long


READY TEDDY (ire)
brun hingst 2017
v. Maxios (Monsun)
1. mor Jive (Sabiango)
2. mor Präriens Drottning (Elmaamul)
3. mor Red Guitars (Nijinsky II)
Søskende: Baberiba (70), Jive Talkin (66)
Tredje karrieresejr i 8 starter.
742.587 DKK.
Hcp.: 84 (inden Dansk St. Leger)
Ejer: Chess Racing AB.
Træner: Jessica Long.
Opdrætter: Chess Racing AB.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder