fbpx

RaceTime: Saudi Cup-vinderen Mishriff til start i Dubai Sheema Classic (Gr.1)

Han var bookmakernes favorit til at vinde Dubai World Cup (Gr.1), men nu har træner John Gosden besluttet sig for at starte Mishriff i Dubai Sheema Classic (Gr.1) på World Cup-dagen. Ny favorit til at vinde Dubai World Cup (Gr.1) er p.t. amerikanske Mystic Guide.


Make Believe-sønnen Mishriff vinder verdens bedst betalte galopløb Saudi Cup (Gr.1) med David Egan i sadlen.

Det var to amerikanske heste. Vinderen af Pegasus World Cup Invitational Stakes 2021 (Gr.1), Knicks Go(Paynter). Og den dobbelte Gruppe-1-vinder, Bob Baffert-trænede Charlatan (Speightstown), der var favoritter til at vinde Saudi Cup.

Men Mishriff snød dem. Og jockey David Egan havde tid til at rejse sig i triumf i sadlen og markere den europæiske sejr, da han havde nedlagt Charlatan efter et meget seværdigt opløb, der kan genses herunder:


Mishriff ejes af Prins Faisal bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, der er del af den Saudiske kongefamilie. Så sejren blev i hjemlandet. Og dog. Mishriff trænes af John Gosden i Newmarket, en af verdens absolut førende trænere.

Globalt har John Gosden trænet mere end 3000 vindere og vindere af mere end 100 Gruppe-1-løb, inkl. adskillige europæiske storløb. Blandt hans storvindere de senere år kan nævnes Nathaniel, Golden Horn, Cracksman, Enable og Stradivarius. Og Mishriff er opdrættet i Irland, men på Prins A. A. Faisals stutteri, Nawara Stud Limited.


Mishriff i paddocken før Prix du Jockey Club (Gr.1). På grund af Cornarestriktoner blev han ikke redet af David Egan, men af ”den lokale” loritz Mendizabel. Foto: Scott Burton, @seenthestars.

Mishriff har indtil videre løbet ni gange, og det er blevet til fem sejre. I alt har Mishriff indtjent næsten 70 millioner kroner, og langt hovedparten af disse kommer fra sejren i Saudi Cup med en førstepræmie på 10 millioner dollars.

Det blev til en enkelt sejr som 2-årig for Mishriff. 3-årssæsonen startede i Saudi Arabien med en andenplads i Samba Saudi Derby Cup, og den blev fulgt op af en sejr i Newmarket.

Den store triumf som 3-årig kom, da Mishriff sikkert vandt Prix Du Jockey Club (Gr.1) – Fransk Derby – på Chantilly før The Summit.

Sejren i Fransk Derby blev fulgt op med en ny og særdeles overlegen sejr i Gruppe-2-løbet Prix Guillaume d’Ornano, hvor han igen på en regntung bane slog Wootton Bassett-sønnen The Summit.

Frankie Dettori var denne gang Mishriffs partner og udtalte efter løbet ”Han kan lide blød bane”.

Interessant udtalelse, for det regnede faktisk forud for Saudi Cup, da Mishriff vandt i det ellers så tørre land i sin første og hidtil eneste start som 4-årig.

Treårssæsonen sluttede på Ascot i Champion Stakes (Gr.1), hvor Mishriff – igen med Frankie Dettori i sadlen – var næstfavorit. Men han skuffede fælt og endte uplaceret.


Make Believe er opstaldet på Ballylinch Stud i Irland, og han er blandt Europas nye unge lovende avlshingste. Foto: Ballylinch Stud.

Mishriff er første årgang efter Make Believe (Makfi) og ud af Contradict (Raven´s Pass). Make Believe står opstaldet til en bedækningstakst på 15.000 euro på Ballylinch Stud i Irland, men mon ikke den bedækningstakst forøges med Mishriffs succes?

Make Believe var ubesejret som 2-årig og vandt som 3-årig både det franske 2000 Guineas (Gr.1) og Prix de la Foret (Gr.1) på Longchamp.

Make Believe er kommet godt fra start som avlshingst. Han er nummer to på listen over 2nd crop leading sires i Europa efter Night Of Thunder, men før Gleneagles og den engelske derbyvinder og vinder af Prix de l´Arc i 2015, Golden Horn.

Ud over Mishriff er Make Believe i sin første årgang far til to Gruppe-3-vindere.


Hingstføl efter Make Believe ud af Pivotal-datteren Spinning Well fotograferet umiddelbart efter fødslen den 28. januar i fjor. Han bliver spændende at følge. Foto: Kastanjegårdens Stuteri.

I Skandinavien er Make Believe far til en hingst ud af Spinning Well. Kastanjegården Stutteri (Jacqueline og Lennart Henriksson) købte Spinning Well på Goffs November Breeding Stock Sale i 2019 i fol ved Make Believe for 25.000 euro.

Spinning Well efter Pivotal ud af Kiltubber (Sadlers Wells) er vinder og halvsøster til Grupp-1-vinderen Opinion (Oasis Dream).

Make Believe er efter den franske 2000 Guineas-vinder Makfi, der i Skandinavien er far til Stall Bright Side of Lifes Nordic Defense, der vandt Svenskt Derby i 2018 og samme år var anden på Meydan i Al Bastakiya (L) i Dubai.


Mystic Guide vinder den 27. februar i år Razorback Handicap (Gr.3) på Oakland Park med 6 længder, og han er nu favorit til at vinde Dubai World Cup. Foto: horseracingplanet.com.

Den samlede præmiesum i Dubai World Cup, der løbes den 27. marts over 2000 meter dirt på Meydan, er 12 millioner dollars med halvdelen til vinderen.

Corona betød, at Dubai World Cup måtte aflyses sidste år. Såvel i 2018 som 2019 vandt Godolphins Thunder Snow. Han er nu gået i avlen.

Efter meddelelsen om, at Mishriff stiller op i Dubai Sheema Classic (Gr.1) og ikke i Dubai World Cup (Gr.1) er Godolphins Mystic Guide nu favorit.

Ghostzapper-sønnen vandt i februar i år overlegent Gruppe-3-løbet Razorback Handicap, og han sluttede sæsonen i fjor som runner-up i Jockey Club Gold Cup (Gr.1) på Belmont Park, hvor en anden af favoritterne til at vinde Dubai World Cup, Tacitus var tredje.

Tacitus var tredje i Kentucky Derby (Grade 1) som 3-årig og fjerde i fjor i Breeder´s Cup Classic. I sin debut i år var han syvende i Saudi Cup.

Der spilles også hos bookmakerne på Dubawi-sønnen Military Law, der er vinder tidligere på året på Meydan, men han var kun sjette i mål i Saudi Cup.

Blandt de øvrige favoritter er Salute The Soldier (Sepoy), der senest den 6. marts vandt Al Maktoum Challenge R3 (Gr.1) før Hypothetical, der også er mulig starter i Dubai World Cup.

Salute the Soldier vinder Al Maktoum Challenge R3 (Gr.1) på Meydan. Foto: thenationalnews.com.
Picture of Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste artikler

Scroll to Top