fbpx

RaceTime: Nina Lensvik vil være den bedste

Hun har allerede imponeret. Og hun kan vinde Klampenborgs to største løb i år med 360 North Horse Racings Palm Springs og Suspicious Mind. Nina Lensviks stald er et overflødighedshorn af lovende og veltrukne heste. Bl.a. ni 2-åringer. En meget stor sæson kan være i vente.


Nina Lensvik giver Palm Springs et knus. Bliver det til et nyt knus den 8. august efter Dansk Derby? Palm Springs er blandt de store favoritter. Privatfoto.

Hun gør det godt. Den nye komet på den kvindelige trænerfront, Nina Lindberg Lensvik. Og meget mere kan være i vente.

Hun har 20 heste klar i stalden til sæson 2021, og de lever op til enhver træners drøm.

Allerede succesrige 360 North Horse Racing /Nils Jansson er den helt dominerende ejer.

På Klampenborg vandt Nina Lensvik seks løb i fjor. Tre af dem var storløb. Og i gennemsnit tog hun over 40.000 kroner med hjem over ”Broen”, hver gang hun startede en hest på Klampenborg.

360 North Horse Racings Suspicious Mind med Per-Anders Gråberg vinder i sit fjerde forsøg Scandinavian Open Championship 2020 (Gr.3) før vinderen fra 2019 Master Bloom og Gold Tyranny. Bliver det til en ny sejr i 2021 for Suspicious Mind og Nina Lensvik? Foto: Burt Seeger.

Suspicious Mind åbnede Klampenborgballet i 2020 med sejr i Scandinavian Open Championship.

”Det var min største sejr i fjor, og jeg arbejder benhårdt på at gentage den i år”, siger Nina Lensvik til RaceTime.

Suspicious Mind er nu oppe på 95 i handicap. Kun Square De Luynes står højere.


No Nay Naughty efter sejren på derbydag i Filip Zwicky Agency Futurity Stakes. Per-Anders Gråberg red. Til højre på billedet Nina Lensvik med elegant derbyhat. Foto: Burt Seeger.

På derbydag vandt No Nay Naughty Filip Zwicky Agency Futurity Stakes. Og i september fulgte Palm Springs – efter sin maidensejr på Klampenborg – op med endnu en storsejr til Nina Lensvik, da han vandt Produce Stakes.

I alt blev det til fire 2-års sejre for Nina Lensvik på Klampenborg i fjor, da Absolut Gold, som hun selv er ejer af sammen med 360 North Horse Racing, aflagde sin maidentitel i juli.


Palm Springs med Martin Rodriques i sadlen vinder Svenskt Kriterium foran War Hawk og den danske vinterfavorit Brunello. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp..

Også på Jägersro blev det til flere storsejre for Nina som træner i 2020.

Palm Springs viste med sin sejr i Svenskt Kriterium, at han også kan vinde storløb på dirt. Så mulighederne er mange i den kommende sæson”, mener Nina Lensvik.

Og Suspicious Mind, der har vundet 14 af sine hidtil 16 sejre på enten Klampenborg eller Jägersro, vandt Malmö Vårhandicap og Skånska Fälltrittklubbens Jubileumslöpning (L) på Jägersro.

I 2020 blev det i Skandinavien til 12 sejre, otte andenpladser og fem tredjepladser i 49 starter for Nina Lensvik. Og et samlet præmiebeløb som træner på lige knap to millioner svenske kroner.

Det giver en vinderprocent på lige i underkanten af 25. En trioprocent på godt 50 samt et præmiebeløb pr. start på lidt mere end 40.000 svenske kroner.

Det er helt imponerende. Og i særklasse for en ung kvindelig træner, der kun har haft professionel trænerlicens i et år.


Nina Lindberg Lensvik med Suspiciuos Mind (tv) och Irish Trilogy. Foto: Privat.
Nina Lensvik i stalden på Jägersro med Suspicious Mind og Irish Trilogy. Foto: Niclas Cronberg.

Nina har hjemme på Jägersro i det nye staldanlæg, som Nils Jansson fik bygget i foråret 2017.

Der er 20 heste i stalden. Otte i derbyårgangen. Ni særdeles veltrukne 2-åringer, og tre ældre heste med et gennemsnitshandicap på 90!

En af Skandinaviens absolut mest interessante stalde forud for den kommende sæson.

Nina fik licens som amatørtræner i maj 2019, og hun fik professionel trænerlicens den 1.1. 2020 efter at have været på professionelt trænerkursus i efteråret 2019.


Nina viser Suspicious Mind frem i ugen efter sejren i Scandinavian Open i fjor. ”Det blev selvfølgelig fejret med god mad og champagne”, fortæller Nina til RaceTime. Privatfoto.

Ninas forældre ejer en mindre hestegård udenfor Trelleborg, hvor søsteren Linn har sine springheste.

Og her er der også plads til nogle af Ninas galopheste, hvis de har brug for lidt ferie og for at være væk fra stalden et stykke tid.

Allerede i gymnasietiden var Nina i Newmarket, hvor hun arbejdede for Rae Guest.

Efter sin studentereksamen tog hun hver mandag med Jacob Johansen til Klampenborg for at ride mandagsgalop hos Bent Olsen.

Senere blev hun fastansat hos Bent Olsen, og hun boede i Danmark i over et år.


Ed Dunlop Training Center i Newmarket. Foto: Ed Dunlop, Racing Limited.

For at udvikle sig tog Nina tilbage til Newmarket, hvor hun bl.a. var ansat hos Ed Dunlop.

Nina har arbejdet for mange dygtige trænere, men hvis hun skal fremhæve en, er det Tommy Gustafsson, som hun var assisterende træner for en overgang. Han lærte hende meget, især om hvordan man forbereder 2-åringer.

RaceTime spurgte Nina, hvorfor hun er kommet så godt fra start som træner, og i den sammenhæng påpegede Nina den brede basis og uddannelse, hun har fået i galopsporten.

”Det er en stor fordel, at jeg har rejst meget rundt omkring i Verden og lært af mange vidt forskellige trænere”.


Nina Lensvik bliver interviewet til TV på Goodwood.

I vinteren 2019 tog Nina sig af Irish Trilogy og Suspicious Mind, da de overvintrede i Dubai på Meydan.

”Det var en fantastisk oplevelse”, siger Nina, der fik frie tøjler til at træne dem. Og det gjorde hun godt. Særdeles godt.

Det blev bemærket af Nils Jansson og ægtefællen Thea, der noterede sig Ninas evner for at arbejde med heste. Da hun kom hjem fra Dubai tilbød de hende at overtage trænervirksomheden på Jägersro. En drømmechance som Nina med stor glæde straks sagde ja til.

I Dubai var Irish Trilogy placeret i sine tre starter, og han var tredje kun slået med ½ længde i Meydan Classic (L), som Volatile vandt i 2015.

Suspicious Mind var anden i Azizi Riviera over 2800 meter.

I alt indtjente Irish Trilogy og Suspicious Mind over 800.000 kroner til 360 North Horse Racing på deres fem starter under vinteropholdet i Dubai. Not bad.


Thea og Nils Jansson på Klampenborg Galopbane i 2019 sammen med deres to døtre, Palma og Elvira, samt en veninde. Th. Nina og Elione Chaves. I RaceTime MAGAZINE 2/2017 er der et interview med personen bag 360 North Horse Racing, Nils Jansson. Privatfoto.

19 af de 20 heste, som Nina Lensvik træner, ejes af 360 North Horse Racing. RaceTime spurgte om Ninas forhold til Nils Jansson og dennes ægtefælle Thea.

”Jeg har er godt og tæt samarbejde sammen med Nils og Thea”, fortæller Nina. ”Jeg taler med eller skriver sammen med Thea i hvert fald et par gange om ugen, og det værdsætter jeg meget.”

”Nils er bestemt, og han ved, hvad han vil. Hans heste skal præstere i eliten, og de skal vinde storløb. Det lægger et pres på mig, men det er, som det skal være. Og lad mig understrege. Hvis jeg har brug for den mindste hjælp, så er Nils og Thea altid parate til at bakke mig op.”


Nina Lensvik og 360 North Horse Racings Absolut Gold/Carlos Lopez sejrer og giver Swipe sin første vinder. Fool´s Gold var anden og No Nay Naughty, der ligeledes er i træning hos Nina, var tredje. Foto: Burt Seeger.

Seks af Nina Lensviks otte 3-åringer løb i fjor, og fire af dem er allerede vindere. To er ustartet.

Absolut Gold er meldt til alle de klassiske løb på Klampenborg undtagen Dansk St. Leger. Og hun viste stort talent, da hun i sin eneste start på Klampenborg i fjor vandt i et stærkt besat toårsløb.

Det blev kun til en enkelt start i 2020 for Hallucinate-sønnen Bobcat, der ejes af Ninas storesøster Linn.

Sidst på sæsonen var han femte i et maidenløb på Jägersro.


Brazen Brazze efter debutsejren på Jägersro. Træner Nina Lensvik smiler tilfreds. Carlos Lopez red Brazen Brazze. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Brazen Beau-sønnen Brazen Brazze løb kun en enkelt gang som 2-årig.

Den 18. november, hvor han over 1000 meter på Jägersro overlegent vandt med fire længder før treeren i Dansk Kriterium og Dansk Galops Auktionsløb My Vision.

Nina har to ustartede 3-åringer i stalden: Irishlittlesister og Mindhunter.

Irishlittlesister (Alhebayeb) er lillesøster til Irish Trilogy (Gregorian) og Acapello (Capella Sansevero), så der er noget at leve op til.

Wilshire Boulevard-sønnen Mindhunter er lillebror til Hi Finn og Pas De Secrets, begge efter High Chaparral, og han blev solgt som åring på Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri i 2019 til 360 North Horse Racing for 360.000 kroner.


No Nay Naughty sejrer før toårsstjernen My Jamil på derbydag 2020 i Filip Zwicky Agency Futurity Stakes. Per-Anders Gråberg red. Foto: Burt Seeger.

360 North Horse Racings No Nay Never-datter, No Nay Naughty, vandt Futurity Stakes på Klampenborg, og hun var i sine fem starter i fjor hver gang mellem de tre første.

Bl.a. var hun anden i Manoustielöpning på Jägersro efter Herewegodandy.

Appel Au Maitre-sønnen, Suspicious Boy, er halvbror til New Target (Center Divider).

Han blev købt på Scandinavian Open Yearling Sale i 2019 for 220.000 kroner. Suspicious Boy løb kun med de bedste i sin toårssæson, og han var sjældent langt væk. Han afsluttede sæsonen med en andenplads i Basnæsløb klart slået af Good Fortune.


Palm Springs vinder Stutteri Hjortebo Produce Stakes 2020 før Noelle og My Jamil. Foto: Burt Seeger.

Palm Springs, der er 360 North Horse Racings eget opdræt og opvokset på York Stutteri, vandt i tre af sine fem starter som 2-årig, bl.a. Produce Stakes på Klampenborg og Svenskt Kriterium på Jägersro.

Palm Springs (Juniper Tree) er halvbror til den svenske derbyvinder Bokan (Soldier Of Fortune), og han kan give Nils Jansson en ny derbysejr, kun fem år efter Suspicious Mind vandt Dansk Derby i 2016.

En lillesøster til Palm Springs efter nu afdøde Wilshire Boulevard, Saffina, blev solgt på Scandinavian Open Yearling Sale i 2020 for 200.000 kroner. Hun ejes af Stald C.W. og er i træning hos Cathrine Erichsen.


Irish Trilogy/Nina Lensvik. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Irish Trilogy og Nina Lensvik træner på Meydan i vinteren 2019. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Irish Trilogy var Skandinaviens bedste toåring, og som 3-årig var han tredje i Meydan Classic (L) i Dubai. Senere på året løb han på Goodwood men uden succes. Han startede flere gange i fjor på Klampenborg, hvor han vandt Benny Jensen Memorial.

Det er blevet til to sejre for Sanary siden han blev importeret fra Frankrig, og han har opnået flere gode placeringer i skandinaviske storløb. I fjor var han tredje i Dansk Jockey Club Cup (L) bag Freestyler og Christmas, og han var anden i Copenhagen Golden Mile bag King David.

Nina Lensvik har ni 2-åringer i stalden.

Fælles for dem er, at de alle blev tilmeldt Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri i fjor. At de alle ejes af 360 North Horse Racing, samt at deres navneregistrering endnu ikke er godkendt af Svensk Galopp.


Topscoreren på Scandinavian Open Yearling Sale i 2020, Red Ruby fra York Stutteri v. Bated Breath – Mary McPhee / Makfi.  Hun blev solgt for 500.000 kroner til 360 North Horse Racing. Foto: Burt Seeger.

Årets topscorer på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor, Red Ruby, er opdrættet af familierne Elsaas og Nørgaard på York Stutteri.

Bated Breath-datteren er ud af den engelske 2-årsvinder Mary McPhee (Makfi), der selv er mor til 2-årsvinderne Justina (Holy Roman Empire) og Sussex Garden (Acclamation), der var anden i Juvenile Sprint Stakes (Gr.3).

Nils Jansson havde travlt med at hive præsentationstavlerne af de købte åringer ned fra stalddørene efter Scandinavian Open Yearling Sale. Foto: Filip Zwicky Agency.

Storsatsende Nils Jansson købte fem heste på Scandinavian Open Yearling Sale 2020 til en samlet købssum på 1.580.000 kroner.

Mere end en fjerdedel af den samlede omsætning.

To er købt i anden sammenhæng, og to af 360 North Horse Racing egne åringer gik tilbage til deres ejer for hver 950.000 kroner.


Gleneagles er far til Rocket Man ud af Lemon Rock, der er mor til to vindere i England. Gleneagles er opstaldet på Coolmore Stud i Irland til en bedækningspris på 25.000 euro. Foto: Coolmore.

Rocket Man er efter Gleneagles, den firedobbelte Gruppe-1-vinder og vinder af såvel Irsk som Engelsk 2000 Guineas.

Gleneagles (Galileo) er nr.3 på listen over Leading 2nd Crop Sires i Europa i 2020.

Nina meget store forventninger til Rocket Man. ”Han viser allerede tydelig klasse”, siger Nina.

Silver Empress er efter Mastercraftsman ud af Moon Empress. Hun er helsøster til Listed-vinderen Restorer, der vandt over 100.000 pund i sin karriere, bl.a. James Seymour Stakes (L), ligesom han var anden i Autumn Stakes (Gr.3) på Newmarket.


Stall EOS Seneschal (Andreas Tapia Dalbark) vinder Svenskt St. Leger foran Harry. Den norske derbyvinder Whispering Ocean var tredje og den danske derbyvinder Ready Teddy fjerde. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Crocodille Rock efter Appel Au Maitre og ud af Silmaris er opdrættet af Stall EOS. Han er helbror til den svenske St. Leger-vinder Seneschal og halvbror til den lovende 3-årige hoppe Silvana (Reliable Man).

Han blev solgt til 360 North Horse Racing på den svenske åringsauktion i fjor for 320.000 svenske kroner.

Rachini er efter Giant Sandman. Hun er første afkom ud af den dansk Oaksvinder Mai Pen Rai og opdrættet af Stall Bonne Nuit.

Hun blev solgt på Scandinavian Open Yearling Sale i 2020 for 140.000 kroner til 360 North Horse Racing.

Red Diamond er opdrættet af Kastanjegårdens Stutteri, og han er efter Mastercraftsman og ud af Loulou.


Eternity Tree fra York Stutteri v. Juniper Tree – Edge Of Eternity / Academy Award blev solgt for 280.000 kroner til 360 North Horse Racing på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor. Foto: Burt Seeger.

Eternity Tree er halvsøster til Gemstone (Mingun) og helsøster til Habla, der i fjor var anden i Dansk Galops Auktionsløb og tredje i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

Askungen er en skimmel hoppe efter den amerikanske førstårgangshingst El Kabeir ud af den ustartede Makfi-datter Cinderella Queen. Hun blev erhvervet i sammenhæng med auktionen i fjor for 400.000 kroner.


Tiny Dancer, en brun hingst fra Berner Olsen v. Al Shemali – Jolie Fleur (Richard Of York) ved præsentationen på Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri i 2020. Foto: Burt Seeger.

Tiny Dancer er opdrættet af Berner Olsen og efter Al Shemali, der havde flere gode afkom i sin første årgang som avlshingst.

Ikke mindst My Jamil.

Tiny Dancer er ud af nu afdøde Lady Clementines helsøster Jolie Fleur og halvsøster til den danske derbyvinder i 2015 Manacor (Primatico). Tiny Dancer blev solgt på Scandinavian open Yearling Sale i 2020 for 260.000 kroner.

Om sine 2-åringer siger Nina:

”Jeg er utroligt privilegeret med mange særdeles fine 2-åringer. Jeg har nogle diamanter, der skal slibes til indtil 3-årssæsonen. Så dem ser I måske ikke før da. For eksempel mine Mastercraftsman-afkom.”


Nina og Preben. Galop og trav forenes. Privatfoto.

Nina er omgivet af heste. Forældrene, der har en hestegård. Søsteren Linn, der har springheste. Og sidst men ikke mindst Preben Sövik, som Nina bor sammen med. De har købt et hus, som de er flyttet ind i, medens dette interview fandt sted.

Preben er travtræner på Jägersro fra den 1. januar i år.

Og han kommer fra en familie, hvor både faderen, bedstefaderen og farbrødrene har været travtrænere i Norge.

”Preben er en utrolig hestekender”, siger Nina.

”Han har hjulpet mig meget i stalden, og han har altid gode råd på hånden til mig.”


Nina Lensviks team samlet omkring Palm Springs. Fra venstre José-Gonzales, Camilla Lindberg, Annie Nilsson Lindahl, Linn Lensvik og Sabina Karlsson. Foto: Privatfoto.

20 heste, der skal trænes og plejes dagligt kræver medhjælp.

For Nina er det afgørende, at hun har et team omkring sig, der er samvittighedsfulde og sætter fokus på hestene.

Nina Lensvik har tre faste medarbejdere. Camilla Lindberg, Sabina Karlsson, og José Gonzales.

Der ud over er Annie Nilsson Lindahl og Ninas søsteren, Linn Lensvik, med til at ride ud om morgenen. Og endelig hjælper Ulrika Lindström de Barros af og til med i stalden.

Nina arbejder endvidere sammen med Sveriges bedste mentalcoach Stig Wiklund, der også er coach for skistjernen Frida Karlsson.

”Stig har hjulpet mig meget med præstationsangst og at håndtere de udfordringer, man får som træner”, siger Nina til RaceTime.


Nina Lensvik og Per-Anders Gråberg. Per-Anders Gråberg vil vi også fremover ofte se i sadlen på Ninas og 360 North Horse Racings heste. Foto: Burt Seeger.

”Mine heste skal have lov til at være heste, selvom de også er væddeløbere”, siger Nina og fortsætter:

”Hellere gode heste, end mange heste i stalden. Jeg er meget bestemt, når det kommer til træning af hestene, og jeg ved helt eksakt, hvad jeg gør. Jeg er særdeles nøjeregnende med i hvilket tempo hestene løber under træningen. Og jeg ved helt nøjagtigt, hvad der sker i stalden.”

”Jeg ønsker at blive den bedste. Jeg bliver aldrig tilfreds. Og jeg arbejder ustandselig på at udvikle mig selv”, afslutter Nina.

31-årige Nina Lensvik er kommet godt fra start med opbakning fra 360 North Horse Racing, der satser meget på skandinavisk galopsport og -avl.

Nina har en god baggrund. Hun er ambitiøs og selvbevidst. Hun skal nok lå langt.

Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste artikler

Scroll to Top