fbpx

Powerpoint har kurs mod Diana

Søndag eftermiddag slog Vanja Sandrups 3-årige hoppe Powerpoint (Juniper Tree) både For The Roses (Eishin Dunkirk) og sidste års 2-årsdronning Ramone (Eishin Dunkirk) over 1600 meter i Göteborg, og hun har med to sejre på stribe leveret et sent kandidatur til millionklassikeren Svenskt 1000 Guineas.


Powerpoint og Elione Chaves vinder 3-årslöpning i Göteborg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Powerpoint og Elione Chaves vinder 3-årslöpning i Göteborg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Powerpoint sejrede under Elione Chaves med en halv længdes afstand til For The Roses og yderligere en længde til Ramone.

Det skal selvfølgelig med, at Powerpoint løb med fire kilo mindre på ryggen end sine to konkurrenter, og at det for Ramones vedkommende var første start siden 18. oktober i fjor, men der er ingen tvivl om, at Maj-Lis og Jan Marttops fukse hoppe er inde i en god udvikling, som nok ikke stopper hér.

Powerpoint startede to gange over 1000 og 1200 meter i fjor uden at gøre større væsen af sig på Jägersros dirt, men hun fik en udmærket sæsondebut over 1200 meter på sin hjemmebane i slutningen af april, slået med godt fire længder af Francisco Castros Laudatur.

Siden fulgte Powerpoint op med en maidensejr på Prammsdagen – igen over 1200 meter – inden hun i sin første start på græs og over 400 meter længere distance leverede sit hidtil bedste denne gang.

Vanja Sandrup og Cecilia Schildt tager imod Powerpoint og Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Vanja Sandrup og Cecilia Schildt tager imod Powerpoint og Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Powerpoint er ottende afkom ud af Thunder Gulch-datteren Point Taken, som selv var ud af den skandinaviske championhoppe Top Cat (Be My Chief).

Point Taken har tidligere produceret glimrende storløbsvindere som Holly Golightly (Most Welcome) og Mikkelangelo (Most Welcome), samt kapable Easy Come Easy Go (Songline), så hun har også blodet med sig.

Powerpoint er opdrættet af Nils Petter Gills Autoindustri (Sverige) AB og blev købt for 90.000 svenske kronor af Vanja Sandrup på SÅEFs åringsauktion på Happy Tammsvik i 2017.


POWERPOINT (SWE), fuks hoppe 2016 v. Juniper Tree (Galileo)
1. mor Point Taken (Thunder Gulch)
2. mor Top Cat (Be My Chief)
3. mor Pussy Foot (Red Sunset)
Søskende i Skandinavien: Holly Golightly (82), Mikkelangelo (84), Easy Come Easy Go (77) m.fl.
Første sejr i Göteborg i første start. Anden karrieresejr i 5 starter. 161.700 SEK.
Ejer: Maj-Lis & Jan Marttorp. Træner: Vanja Sandrup. Opdrætter: Autoindustri (Sverige) AB.
Købt for 90.000 SEK på SÅEFs Åringsauktion i 2017.


Ambiance og Per-Anders Gråberg sejrer sikkert i Guldhandicap. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Ambiance og Per-Anders Gråberg sejrer sikkert i Guldhandicap. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Fra Göteborg skal det også med, at sidste års vinder af Bro Park Vårsprint (L) og Bro Park Sprint Championship (L), Ambiance (Camacho), fik en perfekt sæsondebut i sit nye regi hos Roy Arne Kvisla.

Under Per-Anders Gråberg vandt Ambiance Guldhandicap over 1200 meter med topvægten 63 kilo og slog formstærke Hills And Dales, Barny, Ousden House og Shantou.

Ambiance går inden længe ud i et titelforsvar af Bro Park Vårsprint (L) i midten af juni, og hesten er senere meldt under det tyske Derbymeeting i Hamborg i begyndelsen af juli.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen