fbpx

Poker suveræn vinder i Aalborg

Aalborg Væddeløbsbane havde 2 løb på programmet mandag aften. Dagens første opgør var et 1500 meter løb for de gode sprintere. Fra start red Rikke Munk Sørensen friskt på for at få fronten med 5-årige Poker, men udvendigt pressede årtes galophest i 2005 Snappy Times med Mark Larsen hårdt på for at overtage føringen.


– Af Lone Kaalund Thiel

Det varede dog ikke længe før Poker igen tog over og i opløbet kunne Rikke Munk Sørensen og Poker let trække fra til sejr foran Snappy Times og Fair Run. Det var glade ejere Finn Sørensen og Charlotte, der kunne modtage Travdiscount’s ærespræmie. Poker er et godt positiv for galopsporten i Aalborg og han bliver spændende at følge i de større løb i provinsen i år. Poker trænes i sæson 2006 af Helle Frydensberg, der her fik sin første officielle sejr som amatørtræner. Helle har dog smugtrænet lidt ved at have været ‘venstre hånd’ i den daglige træning af familiens galopheste hos sin mor, mangeårige amatørtræner og jockey Ulla Frydensberg.


Alder ingen hindring for succes.

I dagens andet galopløb blev der sat en tydelig streg under, at alder ikke er nogen hindring for forrygende succes. Katya Bøtchers 9-årige Hale-Bopp imponerede igen publikum ved på en hvas slutspeed at kunne henvise Le Tølbøll på Grand Rapide og Louisa Sheldon på Caerful til anden- og tredjepladsen. Og ikke nok med at det er en fornøjelse at se gamle Hale-Bopp galoppere som han gør, så er det også sjovt at Tinna Hovgaard Mejer, der dirigerede Hale-Bopp flot i mål, også godt må betegnes som ‘gammel’ i forhold til at få sit store gennembrud som amatørjockey.

Tinna, der til daglig rider ud for træner Torben Christensen er først begyndt at ride væddeløb i en sen alder, og nu, hvor Tinna er rundet de 40 år, ser det ud til at hun skal få en helt forrygende sæson. Sejren med Hale-Bopp var Tinnas fjerde i år, hvilket bringer Tinna i en klar førerposition i amatørrytter-statistikkerne. Hale-Bopp trænes af Birgitte Nielsen, og det var rart at se Hale-Bopps ejer Katya Bøtcher i fin form i vindercirklen igen efter hendes grimme styrt fra samme hest i Klampenborg sidste år.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top