fbpx

Phoenix River vandt DM for 3-årige i Århus

Søren Jensen-trænede Phoenix River tog fusen på favoritterne og vandt Dansk Mesterskab for de 3-årige heste lørdag eftermiddag på Jydsk Væddeløbsbane.


Af Henrik Brendholdt

Halvbroderen til Amalie har dermed tjent 150.000 kroner i de sidste to starter efter en flot sejr på Øvrevoll for en måned siden. Jockey Kim Andersen gav sin hest et afventende løb. Først drog Blue Berry og Boceli afsted i toptempo. Da de mistede pusten med en halv omgang til mål tog favoritduoen Kaiser Suzek og William Tell over.De førte side om side ind på lige bane, hvor Kim Andersen smart dirigerede Phoenix River i et indenomsangreb der resulterede i en kneben sejr før en velgående William Tell mens Kaiser Suzek lige akkurat klarede 3.pladsen før Theresa.

I Den Jydske Vinterfavorit var recepten fang-mig-hvis-i-kan for storfavoritten Little Prince. Cathrine Weilby dirigerede sædvanen tro hesten i spids.

På et tidspunkt førtefavoritten vel med 10 længder foran et halsende felt. Der blev dog lidt spænding om resultatet til slut, da en velgående Sir Alexander sluttede flot af til andenpladsen mens også godkendte Rock Of Kildare var tredje. Little Prince afviste dog konkurrenterne og kunne tilføje 43.500 kroner til sine ejere Racing Friends. Dermed afsluttede hesten en flot 2-års sæson hvor det er blevet til 4 sejre bla. i Auktionsløb og Stayerprøven.

Det var en krævende bane som hestene blev budt på Jydsk Væddeløbsbane denne lørdag eftermiddag. Solen skinnede dog det meste af eftermiddagen og sørgede for en flot eftermiddag hvor der blev budt på velafviklede løb. Træner Louise Møller som har haft et forrygende efterår var ikke selv til stede da hun var i Tyskland med Justthetwoofus, der løb uplaceret.

Fik alligevel en flot sejr til stalden da Minnie på imponerende vis tog sin sjette sæsonsejr i Marselisborg Handicap med hele 29.000 kroner i førstepræmie. Skimlede Womanizer førte sædvanen tro løbet længe.

Den kunne dog ikke dæmme op for først Breeders Love og Pearl Of York der angreb rundt opløbssvinget. Sidstnævnte lignede længe vinderen men på de sidste meter kom Minnie med sin hvasse spurt og sejrede med en længde. Imponerende af Arado-hoppen at vinde så mange løb på en sæson og flot set af Louise Møller at købe hesten midt på sæsonen.

Det andet traditonsrige løb Moesgaard Handicap blev vundet af Colour Blind fra Bent Olsens træningskvarter. Trods 67 kilo på ryggen gik den frem til sejr efter en hård opløbskamp med Ocean’s Eleven mens staldskriget All Rich blev tredje for Kim Andersen.

Jockey Sara Slot rider rigtig i medvind i øjeblikket. Hun vandt to sejre denne eftermiddag på J.V.B. Begge gang var det til stor overraskelse for spillerne. Først “fyrede” hun Early Born af til 9 gange pengene. Hesten sluttede stærkt af ude i banen og fangede lige netop favoritten Croagh Patrick mens Kat Dior var forbedret på 3.pladsen for sin nye træner Bent Olsen.

Også Saras sejr med Mamazita i dagens 5.løb var en stor overraskelse som kom bag på V5 spillerne. Her førte Sara fra start til slut og afviste sikkert angreb fra en velafsluttende Shereel og Sweet Connection. I dagens sidste opgør lignede Sara Slot og Desdemona også vinderen 100 meter før mål. De kunne dog ikke dæmme op for en flot afsluttende Limerick der vandt sæsonens første sejr.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top