Er du vild med hestevæddeløb, og kunne du tænke dig at følge med i nogle internationale af slagsen i sommeren 2017? Så har vi samlet 5 af de mest kendte i verden, som du kan læse mere om i denne artikel.

Union Rags – 2012 Belmont Stakes” (CC BY 2.0) by Mike Lizzi

1) Belmont Stakes, New York, USA

Hvert år i juni afholdes det traditionelle Belmont Stakes derby i Belmont Park, New York.

Hesteløbsbanen strækker sig over 2400 meter, og er især populær for de såkaldte Triple Crown løb, et 3-dels løb for 3-årige Thouroughbred heste.

At vinde en Triple Crown er noget af det største – men også noget af det sværeste – man kan opnå inden for hesteløb. Tilbage i 2015 lykkedes det dog hesten American Pharoah, redet af jockey Victor Espinoza, at vinde Triple Crown i Belmont Park efter mange årtier uden en vinder.

I 2017 afholdes Belmont Stakes løbet fra 8. til 10. juni.

2) Qatar Prix De L’Arc de Triomphe, Paris, Frankrig

Dette parisiske heste derby, der afholdes hvert aar i oktober måned, omtales tit som Europas mest prestigefyldte løb – og verdens anden rigeste.

Løbet tager imod såvel tre-årige som ældre Thoroughbred heste, der konkurrerer på den 2400 m lange bane. Sidste år var det hesten Found, redet af jockey Ryan Moore, der løb af sted med sejren.

Normalt afholdes løbet ved Longchamp i Paris, men på grund af ombygning afholdes Prix de L’Arc Triomphe undtagelsesvis ved Chantilly i 2016 og 2017.

I 2017 afholdes det franske løb, som du allerede nu kan finde nyheder og odds tips til, den 30. september og 1. oktober.

3) Emirates Melbourne Cup, Victoria, Australia

Melbourne Cup er Australiens mest famøse hestevæddeløb. Løbet afholdes hvert år i november på Flemington Racecourse i Victoria.

Flemington banen er 3200 m lang og byder hvert år 24 ryttere velkommen. På grund af Melbourne Cup’ens voksende popularitet, er flere af rytterne begyndt at komme fra andre lande og kontinenter – især Europa, Japan og New Zealand.

I 2017 afholdes Emirates Melbourne Cup Day tirsdag den 7. november.

4) Palio di Siena, Italien

Palio di Siena er et af verdens ældste hesteløb (det blev etableret helt tilbage i 1590), og nok det mest berømte i hele Italien. Grundet sin popularitet har hesteløbet selvfølgelig også været med som scene i Bond filmen Quantum of Solace. Hesteløbet er dog mere end kulturoplevelse end en stor sportsbegivenhed.

Løbet afholdes to gange årligt, henholdsvis i juli og august måned på Piazza del Campo i den antikke by, Siena. Løbet varer normalt 90 sekunder, og skiller sig ud ved at finde sted på en meget mudret bane, der resulterer i at mange af rytterne, udklædt i middelalderkostumer, på de 10 deltagerheste ofte ryger af hesten under svingende i løbet.

I 2017 afholdes Il Palio søndag den 2. juli samt onsdag den 16. august.

Palio di Siena – Provenzano – Partenza q” (CC BY-SA 2.0) by Janus Kinase

5) Japan Cup, Tokyo, Japan

I løbet af de seneste årtier har hestevæddeløb vundet stor interesse i Mellem- og Fjernøsten. Ikke kun er disse hesteløb steget markant i popularitet, men langsomt er de også blevet meget mere værd i penge.

Japan Cup løbet, der afholdes hvert år sidst i november måned, er et af verdens rigeste hesteløb, og tager imod deltagere fra både Europa, Nordamerika og Australien.

På trods af en sløv start for de japanske ryttere, siden Japan Cup’en blev introduceret i 1981, har der i de seneste år været fremgang for japanerne. I 2013 blev hesten Gentildonna den første “japanske” hest til at vinde løbet 2 gange.