fbpx

Omfattende udelukkelse til Carlos Lopez

Chilenske Carlos Lopez, der er mangedobbelt championjockey på Øvrevoll og førstejockey for championtræner Niels Petersen, står til at miste hovedparten af foråret og sommeren på de svenske og norske baner.


Carlos Lopez. Foto: Burt Seeger.

Årsagen skal findes i en række udelukkelser, som Lopez blev idømt i fjor, men som blev anket til Svensk Galopps overvoldgift (GÖD) og som først er blevet færdigbehandlet nu.

I alt ankede Carlos Lopez udelukkelser gældende 17 løbsdage, hvoraf han fik medhold i sin anke for de fem, men tabte sagen vedrørende de resterende 12.

Svensk Galopp kategoriserer før hver sæson de skandinaviske løbsdage som A-, B- og C-dage ud fra dagenes samlede præmiesum, og overvoldgiften har derfor besluttet at straffe Lopez med karantæne fra det samme antal A-, B- og C-dage som han i første omgang skulle have været udelukket fra i efteråret 2020.

Da Carlos Lopez ankede afgørelserne i fjor, betød det, at han kunne ride i løb som Breeders’ Trophy Classic, Stockholm Cup, SFK Jubileumslöpning og Norsk Oaks.

Carlos Lopez har også været fast makker med Skandinaviens bedste sprinter I Kirk. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Den nye udelukkelse betyder, at chileneren i 2021 ikke må deltage i løbsdage med storløb som Pramms Memorial, Jägersro Sprint, Stockholms Stora Pris, Svenskt 1000 Guineas, Svenskt 2000 Guineas, Bloomers’ Vase, Bro Park Vårsprint, Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, Øvrevoll Sprint Cup, Norsk 2000 Guineas, Norsk 1000 Guineas og Oslo Cup.

Lopez er således helt udelukket løbsdagene 11. april, 14. april, 15. april, 17. april, 18. april, 21. april, 22. april, 25. april, 17. maj, 23. maj, 13. juni og 26. juni.

“Jeg synes, at jeg har fået en hård dom, og selvfølgelig er jeg voldsomt skuffet over at skulle miste så mange storløbsdage – men jeg er allermest ked af det på vegne af de hesteejere og trænere, som også bliver ramt af min udelukkelse”, siger Carlos Lopez og fortsætter:

“Men alle skal vide, at jeg arbejder hårdt hver eneste dag. Jeg gør mit arbejde med hestene og er med til at gøre dem klar til deres kommende storløbsopgaver, og så ser jeg bare frem imod at komme tilbage igen”.

Plata O Plomo og Carlos Lopez. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Carlos Lopez på ryggen af Plata O Plomo. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder