fbpx

Olsen drømmer om Dubai med Pjerrot

Efter to starter i storløbssammenhæng på græs, valgte Bent Olsen den 26. september at sende 2-årige Pjerrot ud i et maidenløb over 1600 meter dirt på Jägersro. Hard Spun-sønnen kvitterede med en overlegen sejr efter føring fra start til mål.Marcos Robaldo, der for første gang var i bøjlerne på den skimle Breeze Up-import, havde fuldstændig styr på begivenhederne hele vejen og kunne uden problemer trække fra konkurrenterne til en sejr der lød på fire længder i tiden 1:41,9.

Selv om Pjerrot med sin ærkeamerikanske afstamning er skabt til Jägersros dirt, mener Bent Olsen ikke at underlaget alene gjorde forskellen.

“Nej, hesten er bare langt mere moden nu, end han var da han startede i Goffs Futurity Stakes på Klampenborg og i The Heatherwold Cup på Øvrevoll”.

“Han var jo heller ikke slået meget mere end 10 længder i hårdt selskab de to første gange, og jeg var på forhånd temmelig sikker på, at han nok skulle aflægge maidentitlen i sin tredje start”, kommenterer Olsen.


Pjerrot og Marcos Robaldo på vej mod en overlegen maidensejr på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Pjerrot ejes af Lone Kaj-Nielsen, der købte hingsten for 85,000 pund på Arqanas Breeze Up Sale i maj gennem Morten Buskop Bloodstock.

At valget faldt på netop Pjerrot var ingen overraskelse, idet der er flere ligheder mellem den 2-årige hingst og Lone Kaj-Nielsens svenske Derbyvinder Red Cactus.

De er begge importeret fra USA, begge efter Grade-1-vinderen Hard Spun (Danzig) og begge blev fremstillet af Willie Brownes Mocklershill.

Heller ikke Red Cactus formåede at vinde i sine to første starter, men så tog karrieren til gengæld hurtigt fart – først med sejr i Svealandlöpning på Cup-dagen i Stockholm, siden med store præstationer i Dubai og endelig med sejren i Svenskt Derby året efter.

Olsen lægger heller ikke skjul på, at planen herfra ser magen til ud for Pjerrot.

“Jeg drømmer selvfølgelig om at se ham i Dubai, og håber egentlig bare, at hans handicap allerede vurderes godt nok til det – for ellers er jeg nødt til at give ham en start mere for at bevise det”.


Marcos Robaldo og Pjerrot efter maidensejren på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Lone købte ham med både Dubai og Svenskt Derby for øje. Jeg har trænet tre Derbyvindere, så jeg har også en god fornemmelse for hvordan sådan en skal se ud, og han er en hest i særklasse”.

Pjerrot er første afkom ud af Tapit-hoppen Floripa, som startede to gange i USA.

Mormoderen Southern Sonata (Dixieland Band) er vinder i USA og halvsøster til Indian Derby (G2)-vinderen Wilburn, Jockey Club Stakes (G2)-vinderen Beethoven og Listed-vinderen La Apassionata, og tredjemoderen Moonlight Sonata er Grade-3-vinder og søster til Futurity Stakes (G1)-vinderen Bevo og til vindende Vargas Girl, som igen har produceret den seksdobbelte Grade-1-vinder Abel Tasman.


Gense Pjerrot breeze i Doncaster herunder:


Bent Olsen håber desuden, at både Learn By Heart (Frankel) og 3-årige Marshi kan få lov til at overvintre på Meydan.

Learn By Heart har et højt nok tal til at blive direkte kvalificeret, og så håber jeg, at Marshi får en plads. Hun vandt Mowerinaløb i foråret og var anden i Svenskt 1000 Guineas. Hun har masser af kapacitet og har endnu ikke vist hvor god hun egentlig er, så jeg drømmer om at kunne starte hende i nogle af de gode hoppeløb på Meydan i 2022″, konkluderer den regerende danske championtræner.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen