fbpx

Oliver Wilson suveræn skandinavisk championlærling

De samlede skandinaviske statistikker for trænere og ryttere er netop blevet offentliggjort, og i fire af de fem kategorier indtages førstepladsen af danskere.

Niels Petersen, med norsk trænerlicens på Øvrevoll, topper den professionelle trænerliga med godt 2,4 millioner svenske kroners afstand til Arnfinn Lund på andenpladsen, mens Lennart Reuterskiöld Jr. tager tredjepladsen foran Wido Neuroth. Klampenborg-træner Bent Olsen ligger femte på listen med cirka halvt så stor en indtjening som Niels Petersen. Blandt amatørtrænerne er svenske Lars Bexell i front med 1,2 millioner SEK i samlet indtjening.

Jockeystatistikken toppes af danske Jacob Johansen, der dog rider på svensk licens. Johansen rundede præcis 100 sejre i 2011, hvilket var 10 mere end Per-Anders Gråberg på andenpladsen. Elione Chaves blev nummer tre med 71 vindere.

Klampenborg-lærlingen Oliver Wilson måtte se sig besejret med mindst mulige margin i både det samlede svenske championat og på Klampenborg – men set over hele Skandinavien var han til gengæld suveræn vinder med 33 sejre og mere end to millioner SEK i indredne præmiepenge. Det var ni vindere og godt én million SEK mere end andenpladsens Max W. Friberg.

Endelig gik det samlede skandinaviske amatørrytterchampionat til danske Lea Olsen, der i alt red 14 vindere og dermed besejrede Sveriges Fegentri-stjerne Tina Henriksson med fire pinde. Tina Henriksson havde dog den klart bedste sejrsstatistik med 10 sejre i 29 ridt – en vinderprocent på hele 34!

Få et fuldt overblik over de skandinaviske statistikker på dette link!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top