fbpx

Oliver Wilson skal opereres i hoften

25-årige Oliver Wilson, der i lørdags hjemtog Klampenborgs jockeychampionat for syvende gang, skal om tre uger igennem en hofteoperation, der holder ham på sidelinjen indtil næste forår.


Oliver Wilson vandt i lørdags sit syvende jockeychampionat i Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

“Jeg har døjet med hofteproblemer igennem de seneste tre år, og især i denne sæson har jeg mærket mere til det”, fortæller Oliver til GalopSport.

“Ud på efteråret har jeg fået besked på, at lårbenshovedet ikke længere passer i hofteskålen og derfor ødelægger ledbrusken”.

Den 2. december skal Oliver igennem en to timer lang kikkertoperation, hvor kirurgen går ind over lårbensknoglen og sliber og filer den tilbage til rigtig facon.

“Derefter står december og det meste af januar på total ro, og jeg skal absolut ingenting igen før genoptræningen så småt starter i sidste halvdel af januar. Og så har jeg heldigvis god tid til at nå tilbage i topform til sæsonstarten i april”, siger den danske champion.

Olivers hofteskade er opstået grundet mange års vedvarende slid på lårbensknoglen og den beskyttende ledlæbe, men det er meget individuelt fra person til person hvor ofte og hvor tidligt problemerne opstår.

“Et canadisk studie viser, at mange unge sportsmænd bliver ramt af skaden – især ishockeymålmænd, der ligesom os jockeys står i yderstilling fra en meget tidlig alder”, forklarer Oliver.


Queen Rouge og Oliver Wilson triumferer i Elkær Stutteri Fawzia Stakes. Foto: Burt Seeger.

Når Oliver Wilson i 2021 vender tilbage i sadlen, bliver det med et ekstra tilhørsforhold til Klampenborg, hvor Niels Petersen inden længe åbner sin nye filial med Andrew Kidney som assisterende træner.

“Stalden kommer jo til at rumme heste jeg har været fast mand på igennem længere tid – heriblandt selvfølgelig både Queen Rouge og King David – og jeg har selvfølgelig ladet Niels vide, at jeg meget gerne vil tilknyttes, både i det daglige og løbsmæssigt”.

“Jeg kommer dog til at fortsætte min karriere som freelance, og kommer naturligvis også til at ride for begge mine forældre i træning og løb”, siger Oliver, der på lørdag afslutter sæsonen i Danmark med ridt i samtlige fire løb på Jydsk Væddeløbsbane – heriblandt på Nanna Emilie Hansen-trænede Habla i Herman Sallings Mindeløb – Den Jydske Vinterfavorit.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder