fbpx

Nyquists Waterloo i Preakness Stakes

På Pimlicos regnfulde og bløde dirt track i Baltimore mødte hidtil ubesejrede Nyquist (Uncle Mo) sit Waterloo i The Preakness Stakes, som er andet ben af den amerikanske Triple Crown. En journalist skrev efter løbet om Nyquists jockey Mario Gutierrez:

“Han red som han skulle nå et fly”.

De første 400 meter blev afviklet på rekordtiden 22,38 sekunder, alt imens den senere vinder Exaggerator (Curlin) kunne “hygge” sig helt indvendigt ved rails nogle længder efter.

I mål havde Exaggerator, som tidligere var anden i Kentucky Derby samt vandt Santa Anita Derby i april på en ligeså blød bane, 3½ længde til gode på andenhesten Cherry Wine (Paddy O’Prado) med Nyquist på tredjepladsen.

Exaggerator blev redet af Hall of Fame-jockey Kent Desormeaux og trænes af hans storebror Keith.

Kent Desormeaux har vundet løbet to gange tidligere med Big Brown og Real Quiet som også var Kentucky Derbyvindere, men ikke klarede at vinde det tredje ben, Belmont Stakes.

Han udtalte efter løbet:

“Jeg har ikke rigtigt fattet det. Jeg er i chok lige nu. Jeg mener, at Nyquist havde selskab hele vejen rundt på banen og de gik langt ud i svingene. Jeg blev indvendigt medens de andre blev udvendigt. I disse banesving skal man helst “male rails”. Vi gjorde det  – de andre gjorde det ikke og der er ikke for ingenting, at viden er magt.”

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top