fbpx

Nyquist suveræn i Florida Derby

Det med spænding ventede møde mellem de to ubesejrede favoritter til årets Kentucky Derby blev udløst i går på Gulfstream Park i Florida.


Breeders’ Cup-vinderen, Nyquist (Uncle Mo), der var fløjet fra Kentucky for at møde den ligeledes ubesejrede Mohaymen (Tapit), førte hele vejen og afviste ethvert angreb til en suveræn sejr for næsten fire længder.

Mohaymen hang ude i sporene som fjerde og var ifølge jockey Junior Alvarado slet ikke på biddet som han plejer.

Sidst i opløbet slap kræfterne op for Sheikh Hamdans skimmel, der måtte se sig forvist til fjerdepladsen bag Majesto og Felllowship.

Nyquist trænes af den tidligere derbyvindende træner Doug O’Neill og blev redet af Mario Guitierrez.

Han blev solgt som føl for $180.000, derefter som åring for $230.000 på Keeneland og endelig som 2-årig på Gulfstream Park’s Breeze Up Sale for $400.000.

Det sidste salg på banen udløste en kæmpe auktionsbonus på $1.000.000 og med denne har Nyquist nu tjent $3.3 mio. i sin karrieres syv starter.

Han flyves tilbage til Keeneland i Kentucky i dag for at træne videre på deres allweather-bane frem til Kentucky Derby primo maj.


Se løbet herunder.

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top