fbpx

Ny stor 2-årssæson for Scarlett?

Klampenborg-træner Desmond Scarlett har igennem tiden fejret mange store resultater med især de 2-årige heste, og alene inden for de sidste 10 år har træneren sadlet vindere af løb som Skandinavisk Opdrætningsløb med All Right og Cut Sieger, Dansk Kriterium med All Right og Cut Legend, Vinterfavoritternes Ærespræmie med Cut Champion, Dansk Avlsløb med All Right, Produce Stakes med Cut Courier, Cut Legend og Cut Champion, samt flere af de øvrige storløb i både Aalborg og Århus.

Efter et par år uden storløbssejre på 2-årsfronten føler Scarlett dog at han atter er så godt rustet, at én eller flere triumfer venter på hans yngste heste.


MARRON (DEN) – 2-årig brun vallak v. Be My Chief – Relate v. Distant Relative.

Den brune vallak Marron blev købt på Dansk Galops Åringsauktion i fjor for 70.000 kroner. Marron er andet afkom efter Distant Relative-datteren Relate, som i sin aktive løbskarriere vandt syv gange i Sverige og Danmark for træner Lisa Gautier. Hendes sejre inkluderede Skandinavisk Galopp Ærespræmie og Hoppemilen, mens det blev til 2. pladser i både Kraffts Hoppepris og Margrethe Trocks Ærespræmie, samt en tredjeplads i Københavns Store Handicap.

Marron har en 3-årig helbror, Baldakaninen, i træning hos netop Lisa Gautier, men han nåede kun et prøveløb i fjor og vi har dermed endnu ikke set hvilke talenter Relate har i avlen.

“Marron har været i træning siden åringsauktionen i september, og han bør blive den første af mine 2-årige heste der kommer til start. Han har et rigtig godt hoved, en fin attitude og lærer meget hurtigt. Han er tilmeldt alle større løb i hele Danmark i år, men jeg har lovet både hans delopdrætter Gert Larsen og ejer Knud Jensen at vinde Produce Stakes, så det vil blive et af sæsonens absolutte mål. Hesten er definitivt en type der skal kigges op for”, siger Desmond Scarlett.


AIR FORCE ELEVEN (DEN) – 2-årig brun hingst v. Cajun Cadet – Alioli v. Nishapour.

Cajun Cadet-sønnen Air Force Eleven blev ligeledes købt på Åringsauktionen i fjor for 80.000 kroner. Han er repræsenteret ved en fremragende moderlinje i form af Kirsten Rausings berømte AL-familie hvor man i tredje led finder Gruppe-1-vindere som Alborada, Albanova, Yesterday og Quarter Moon. Moderen Alioli vandt aldrig selv løb, men hun er søster til flere virkelig gode væddeløbere, heriblandt Athinaios som forrige år var Årets Hest i Grækenland. I avlen har Alioli produceret to vindere i England samt Desert Story-sønnen Albinoni, der vandt som 2-årig i Stockholm i fjor og opnåede et handicap på 77 i sin første sæson.

“Han er som en lille tyr, jeg ville egentlig bare ønske at han havde været 10 centimeter højere. Han føles som en sprinter-type, idet han har en kort aktion og er vældig hurtig på benene. Han er dog sent født og fortsat noget svag, men der sidder et godt hoved på ham og han vil ikke blive presset til noget i år. Han er ligesom Marron tilmeldt alle store 2-årsløb i Danmark, samt Breeders’ 2-års Trophy og Svenskt Kriterium, så må vi se hvor meget af det han når”, forklarer Scarlett.


COPPERFIELD (DEN) – 2-årig fuks vallak v. Cajun Cadet – Blue Magic v. Diaghlyphard.

Copperfield kostede 180.000 kroner på Åringsauktionen og var dermed én af de dyreste åringer der blev solgt i Danmark.

Han er også ud af en forpligtende familie med store skandinaviske traditioner, strækkende helt tilbage til 1985 hvor det daværende Stutteri Nippons nyimporterede avshoppe Living Legend folede den mørkebrune hoppe Chief Legend. Chief Legend blev selv mor til 10 afkom, hvoraf de ni vandt løb, og igennem en lang årrække leverede hun den ene store stjerne efter den anden, heriblandt Swedish Open Mile (L)-vinderen Blue Chief og Dianalöpning-vinderen Media Legend.

Chief Legend fik også datteren Leap Day Legend, der udover at være vinder som 2-årig også er mor til velkendte Funny Legend, vinder af 13 løb og 2,8 millioner kroner incl. Dianalöpning, Mowerinaløb, Breeders’ Trophy Classic, Dansk Breeders’ Cup, Semb Hovedgård Hoppeløp (L), Coolmore Matchmaker Stakes (L) og Lanwades Stud Stakes (L).

Blandt Chief Legends afkom fandtes også Blue Legend, der vandt Lyches Minneløp og var anden i Peugeot Pokalløp for Hopper (L), Norsk Oaks, Dianalöpning og 3. i Norsk Breeders’ Prize. Blue Legend har i avlen fået bl.a. Blue Magic, som vandt to løb som 3-årig og nu er mor til både Copperfield og det 3-årige klassiske håb hos Bent Olsen, He Magic.

“Copperfield blev kastreret før han kom i træning og er endnu en smule bagefter de to andre 2-årige i stalden. Han vokser meget og har brug for tid, men han rummer et stort potentiale og jeg er ikke i tvivl om at vi senere på sæsonen vil få en rigtig god hest at se” fortsætter Scarlett, som virker oprigtig spændt på sine tre unge musketerer i Domino-stalden.


Casanova tilbage i træning

Magic Ring-sønnen Casanova var efter en formiddabel 2-årsdebut på Derby-Dag i 2004 udset til at blive den næste store stjerne i dansk galopsport. Men drømmen brast for hesten, der først trådte forkert da han var på vej mod sejren i Skandinavisk Opdrætningsløb, og i den følgende start kom hjem efter en andenplads i Skandinavisk Mesterskap for 2-årige på Øvrevoll med en skade som satte en stopper for resten af hans lovende 2-årssæson.

I fjor vendte Casanova tilbage igen med en sejr direkte i sæsondebuten, hvorefter han var uplaceret i Dansk 2000 Guineas. Derpå sejrede han let, men uden rigtigt at imponere, i Petit Prix på Jydsk Væddeløbsbane. Scarlett forsøgte ham så to gange i træk på Jägersros dirt track, hvilket ikke blev nogen succes, og i efteråret hentede hesten to andenpladser på Klampenborg, hvor den bedste præstation var det knebne nederlag til Justthetwoofus i et handicap over 1200 meter.

“Casanova har fra første færd været én af mine favoritter. Han var skadet en del af 3-årssæsonen og missede flere af de store løb. Han nåede aldrig op i de omdrejninger han havde vist os som 2-årig, og efter hans sidste start i fjor blev han sendt tilbage til opdrætteren Lena Frandsen. Han kom tilbage i træning i begyndelsen af februar og ligner en rund million. Han er vokset og er blevet en langt stærkere hest nu, så forventningerne til ham er fortsat høje”, beretter Desmond Scarlett og fortsætter:

“Det er meningen han skal debutere på Irish Day den 7. maj i et sprinthandicap, og derefter må vi føle os frem. Hovedopgaverne på hjemmebanen bliver Klampenborg Store Sprint og Holger Danske Cup, men hvis alt går som det skal er det muligt vi ser os omkring efter passende opgaver i Sverige og Norge. Han er let at træne og let at gøre klar, så når tiden kommer vil han være i perfekt form til sæsondebuten. Lena Frandsen købte ham tilbage fra den tidligere ejer i fjor, og lejer ham nu ud til et syndikat bestående af flere af min stalds nuværende ejere”.


Breeders Hope og Verdi

Foruden Casanova råder Desmond Scarlett over to ældre heste – 4-årige Breeders Hope og 5-årige Verdi, hvoraf sidstnævnte er ny i stalden.

“Breeders Hope synes jeg gjorde det fornuftigt i fjor, og han havde en udmærket sæson med en enkelt sejr på Jägersro og fire øvrige placeringer. Han er en stærkere hest nu, jeg er ret sikker på han er gået frem over vinteren og fra sit nuværende handicap på 66 tror jeg nok han skal glæde sine ejere i år, især fordi han både løber på græs og dirt track”, siger Scarlett.

“Verdi er kommet hertil fra Provinsen. Det er en hest som altid har døjet med problemer, men han har gjort det godt siden han kom til stalden for små to måneder siden. Han starter sæsonen med et handicap på 57, og jeg skal nok få ham til at vinde løb i år”, slutter Domino-træneren.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top