fbpx

Nu får Skandinavien én stor, fælles åringsauktion

Efter mange års bejlen til en fælles åringsauktion, hvor de skandinaviske opdrættere får et stort udstillingsvindue og køberne kan samles under samme tag, bliver samarbejdet endelig en realitet i 2023.


Auktionshallen 2022 under Scandinavian Open Yearling Sale. Foto: Burt Seeger.

Dansk Galop og SÅEF (Stockholms Åringsauktioners Ekonomisk Förening) har således indgået aftale om, at der i 2023 kun skal afholdes én åringsauktion i Sverige og Danmark – en fælles auktion, der finder sted på York Stutteri fredag den 22. september.

Svensk Galopp bakker også op om det nyindgåede samarbejde og vil bl.a. yde transporttilskud til de svenske opdrættere.

“Det har været et stort mål for Dansk Galop igennem mange år – og også for mig personligt – at få arrangeret en fælles skandinavisk åringsauktion, og jeg er glad for, at det nu er lykkedes”, fortæller Dansk Galops direktør Peter Knudsen onsdag eftermiddag.

”Det skandinaviske marked er for lille til, at der er basis for flere auktioner, og jeg er sikker på, at det vil være en fordel for både de skandinaviske opdrættere og for deres kunder, at vi går sammen om én stor fælles auktion. Og også de norske opdrættere er naturligvis meget velkomne til at fremstille deres åringer på Scandinavian Open Yearling Sale”, konkluderer Knudsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top