fbpx

Norsk Oaks endte også hos Neuroth og Stall Perlen

Det var Wido Neuroths sidste klassiske løb som træner, og det var sønnen Jan-Eriks sidste som jockey i Norge. Og det endte med nok en overlegen sejr – den fjerde ud af fem mulige på Øvrevoll i 2023 – da Stall Perlens Thunder Sea pulveriserede sine fire konkurrenter og vandt Norsk Oaks med 11 længder foran den danske Oaks-vinder Keep On Dancing.Night Of Thunder-datteren, havde tidligere på sæsonen også vundet Norsk 1000 Guineas, samt været tredje i både Svenskt 1000 Guineas bag Angel Field (Harry Angel) og i Svenskt Oaks bag American Zodiac (Juniper Tree).

Hun kunne ganske let hjemtage Oaks-triumfen efter i vanlig Neuroth-stil at have ligget bagest størstedelen af vejen.

“Jeg fik en god ryg på Jacob (Johansen på Keep On Dancing, red.), men rundt svinget blev der frit frem, og så tog Thunder Sea hårdt fat. Jeg fik dækning af Marcella Bloom ind på opløbet, og derefter trak vi bare fra”, sagde en glad og lettet Jan-Erik Neuroth, der som han fortalte i det efterfølgende sejrsinterview med Thomas Gjelsås, snart kan glæde sig til at spise aftensmad mere end en enkelt gang eller to om ugen.

For Wido Neuroth blev det karrierens klassiske sejr nummer 92, hvoraf de fire altså alene er vundet i 2023.

I Norsk 1000 Guineas og Norsk Oaks med Thunder Sea, og i Norsk Derby og Norsk St. Leger med Ami De Vega (Lope De Vega).

Thunder Sea og Jan-Erik Neuroth vinder Norsk Oaks på 11 længders afstand af Keep On Dancing. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com.

“Både Thunder Sea og Ami De Vega er heste, som bør udvikle sig yderligere til næste år, og de har begge gode chancer for at vokse sig ind i den ældre elite. Thunder Sea fik i dag bevist, at hun også står 2400 meter”, kommenterede Wido.

Det blev også fire klassiske sejre for Stall Perlens Bente og Magne Jordanger på Øvrevoll i år, og det norske ægtepar fortsætter også efter Widos trænerstop med at supportere Neuroth-familien med heste, som efter skandinavisk standard altid hører på absolut højeste hylde.

Thunder Sea blev købt for 140,000 guineas som åring på Tattersalls October Yearling Sale Book 2 i Newmarket, og hun er ud af en Sea The Stars-halvsøster til Dubai Duty Free Cup (L)-vinderen Hotel Du Cap (Grand Lodge).

Andenpladsen i Norsk Oaks gik til Jessica Longs danske Oaks-vinder Keep On Dancing (Moohaajim), som kom i mål på 11 længders afstand af den overlegne vinder.

På tredjepladsen fulgte Marcella Bloom (Pastorius) foran de sidste præmietagere Good To Go (Zoffany) og American Zodiac (Juniper Tree).

Jan-Erik og Wido Neuroth. Foto: Hesteguiden.com.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top