fbpx

Nom De Plume klar til fransk comeback

Fredag eftermiddag er 6-årige Nom De Plume tilbage hvor karrieren blev indledt i 2018. Han starter for første gang for sin nye hollandske træner Hugo Peeters i Prix Contessina, et opgør over 1100 meter på Fontainebleau.


Nom De Plume ved én af sine syv sejre i Super Sprint på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Shamardal-sønnen blev for et par måneder siden solgt gennem Baden-Badens online-auktion, og allerede kort efter leverede han en flot dansk svanesang i Flemming Salomonsens gule og hvide væddeløbsfarver med sejr over 650 meter i Klampenborg.

På sine ældre dage har Nom De Plume udviklet sig til en ultra-hurtig supersprinter, og i Skandinavien har 1000 meter været akkurat det længste for ham.

Derfor er fredagens 1100 meter måske også lige i overkanten, men det er selvfølgelig værd at bemærke, at hesten rent faktisk vandt over netop 1100 meter som 2-årig på Croise-Laroche. Det var inden han blev solgt til danske Kentaur A/S og fortsatte løbskarrieren i Skandinavien.

Hér nåede Nom De Plume både at starte og vinde for Lars Kelp, Francisco Castro og senest Bettina Andersen, inden han blev solgt til Holland. Hesten har hidtil vundet 11 gange i karrieren, hvoraf de syv sejre er vundet over Super Sprint-distancen 650 meter.

Prix Contessina har en førstepræmie på 19,000 euro og rides kl. 14:50 fredag eftermiddag.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top