fbpx

Neuroths karriere fik eventyrafslutning i Norsk Derby

Wido Neuroths sidste som træner. Jan-Erik Neuroths sidste som jockey. Det blev en ren eventyrafslutning denne søndag den 20. august på Øvrevoll, hvor Stall Perlens egenopdrættede Ami De Vega blev en overlegen vinder af Norsk Derby.De har jagtet den i årevis, og i absolut sidste forsøg lykkedes det endelig. Sejren på hjemmebanen i Norsk Derby blev en realitet, og publikums respons på et dyngvådt Øvrevoll var ikke til at tage fejl af.

Ami De Vega elskede den bløde bane og forsvandt i sidste del af opløbet væk fra sine konkurrenter til vild jubel blandt både favoritspillerne og alle dem, som bare ønskede at se Wido og Jan-Eriks drøm gå i opfyldelse.

Han blev en fortjent vinder af Norsk Derby, mere end 11 længder foran Marcella Bloom (Pastorius) og Captain’s Choice (Dawn Approach) på de nærmeste pladser, hvorefter Got A Lot (Camelot) og Mozart (Le Havre) tog de sidste præmier.


Ami De Vega og Jan-Erik Neuroth triumferer i Norsk Derby. Foto: Hesteguiden.com.

Jan-Erik Neuroth havde tidligt Ami De Vega velplaceret helt fremme i feltet, men på vej ind i det første sving var han ikke langt fra at kollidere med den løse hest Twirling Ghost (Twirling Candy), som havde mistet Per-Anders Gråberg lige efter start.

Jan-Erik afværgede dog situationen og kunne ud på bagsiden følge Mozart og Carlos Lopez, samtidig med, at den krævende bane allerede hér strakte feltet langt ud.

Ved indgangen til opløbet var Ami De Vega bedst gående af alle, og efterhånden som løbet nåede sit klimaks, blev afstanden til konkurrenterne bare større og større.

Ami De Vega vandt Norsk Derby 2023 med mere end 11 længder foran Cathrine Erichsens hoppe Marcella Bloom, som igen var lidt over tre længder foran Jessica Longs Captain’s Choice på tredjepladsen.

Søren Jensens Got A Lot nåede akkurat forbi Mozart i kampen om fjerdepladsen.

Jan-Erik og Wido Neuroth fik den eftertragtede “far-søn-triumf” i Norsk Derby. Foto: Hesteguiden.com.

Wido Neuroth kunne fejre sin 21. Derbysejr som træner, og det var den første triumf på hjemmebanen siden 2009, hvor Touch Of Hawk (Touch Of Land) vandt under Lennart Hammer.

“At endelig vinde Norsk Derby sammen med min søn, er noget af det største jeg har oplevet”, fortalte en rørt Neuroth efter den suveræne opvisning, og Jan-Erik istemte.

Det var det sidste Derby for far og søn i de nuværende roller. Til næste år er Jan-Erik træner med sin far som assistent.

For Bente og Magne Jordangers Stall Perlen var det den første norske Derbysejr siden Appel Au Maitre (Starborough) i 2007, og Ami De Vega er samtidig den første Derbyvinder, som ægteparret selv har opdrættet.

Ami De Vega er nemlig ud af Stall Perlens tidligere Oaks- og tredobbelte Listed-vinder Amie Noire (Soldier Of Fortune), der siden hun gik i stutteriet i Irland har fået tilført nogle af verdens førende avlshingste i form af Fastnet Rock (Danehill) og Lope De Vega (Shamardal).

Stall Perlens Bente Jordanger, træner Wido Neuroth og jockey Jan-Erik Neuroth med Norges Derbyvinder 2023 – Ami De Vega. Foto: Hesteguiden.com.

Samtlige Amie Noires tre startende afkom er vindere. Udover Ami De Vega er det Voix d’Amie og Rockman Reef, begge efter Fastnet Rock, som Wido Neuroth også stod for træningen af.

Ingen af dem var dog af samme kaliber som Ami De Vega, der allerede som 2-årig manifesterede sig som én af de bedste i årgangen med sin sejr i Norsk Kriterium.

Stall Perlen fremstillede faktisk Ami De Vega som åring på Goffs Orby Sale, men endte med at købe ham tilbage for 130,000 euro.

Og rent faktisk er familien igen i år repræsenteret på samme auktion, hvor en helbror til den norske Derbyvinder går i ringen som lot 218.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top