fbpx

Neuroth-trippel i Norsk Kriterium

Wido Neuroth sadlede de tre første heste gennem mål, da årets udgave af Tattersalls Norsk Kriterium blev afgjort på Øvrevoll. Jan-Erik Neuroth tog det rigtige valg med hoppen Reine De Vega.


Reine De Vega og Jan-Erik Neuroth vinder Norsk Kriterium. Foto: Roger Svalsrød / hesteguiden.com

Stall Perlens Lope De Vega-datter overtog føringen ind på opløbet og holdt de nærgående angreb fra sine to staldkammerater Couleur Cafe (Rock Of Gibraltar) og Jet Action (Camelot) fra livet, mens også Roy Arne Kvislas Outragusandangerous (Summer Front) og Cathrine Erichsens Sir Leo (Sir Prancealot) var tæt på afgørelsen.

Førstepræmien var 125.000 norske kroner værd for Reine De Vega, som blot havde startet en enkelt gang tidligere – i The Heatherwold Cup på den norske Derbydag – hvor hun tabte en sko i paddocken og var slået med under tre længder af førnævnte Couleur Cafe.

Stall Perlen købte Reine De Vega for 240.000 euro gennem deres mangeårige samarbejdspartner Peter Doyle på sidste års udgave af Goffs Orby Sale i Irland.

“Hun er en meget talentfuld hoppe, som blandt andet er meldt i det tyske 1000 Guineas næste år”, sagde Wido Neuroth efter sin 11. norske Kriteriumssejr siden Media Legend vandt opgøret i 1995 og den 15. i alt.

Reine De Vega er opdrættet på Ballylinch Stud og andet afkom ud af Galileo-datteren Gulsary, der var dobbelt vinder i Frankrig og anden i både Modesty Handicap (G3) og Robert J. Frankel Stakes (G3) i USA.

Gulsary er bl.a. halvsøster til Prix de l’Abbaye (Gr.1)-vinderen Imperial Beauty og fra samme moderlinje som Gruppe-1-vinderne Together og Jan Vermeer.

Stall Perlen, Wido Neuroth og Jan-Erik Neuroth tog sig i øvrigt også af Breeders’ Prize Consolation med Holy Roman Emperor-datteren Holy Romance, der slog Niels Petersens C’Est La Vie (Center Divider) med trekvart længde til en førstepræmie på 40.000 norske kroner.

Det var samtidig Jan-Erik Neuroths tredje dagssejr, idet også indledte søndagen med at vinde på ryggen af Hallvard Somas 2-årige Neridiana (Center Divider).


REINE DE VEGA (IRE)
fuks hopppe 2017
v. Lope De Vega (Shamardal)
1. mor Gulsary (Galileo)
2. mor Multimara (Arctic Tern)
3. mor Evening Air (J O Tobin)
Første sejr på Øvrevoll i 2. start.
Første karrieresejr i 2 starter.
125.000 NOK.
Ejer: Stall Perlen.
Træner: Wido Neuroth.
Opdrætter: Ballylinch Stud.
Købt for €240,000 på Goffs Orby Yearling Sale i Irland, 2018


HOLY ROMANCE (IRE)
brun hoppe 2016
v. Holy Roman Emperor (Danehill)
1. mor China Creek (Street Cry)
2. mor Adonesque (Sadler’s Wells)
3. mor Mira Adonde (Sharpen Up)
Anden sejr på Øvrevoll i 6 starter.
Anden karrieresejr i 7 starter.
105.714 NOK.
Ejer: Stall Perlen.
Træner: Wido Neuroth.
Opdrætter: Churchtown House Stud.
Købt for €30,000 på Goffs November Foal Sale i Irland, 2016

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top