fbpx

Neuroth efter flot jubilæumssæson: 2023 bliver bedre endnu

Skandinaviens tidligere mangedobbelte championtræner Wido Neuroth har afsluttet sin sæson nummer 50 som licenshaver på Øvrevoll, og rigtig meget tyder på, at 2023 bliver det sidste år ved roret, før sønnen Jan-Erik overtager den daglige kommando.


Wido Neuroth. Foto: Alex Cairns / ITM.

Wido Neuroth har igennem den senere årrække været drevet af flere ting.

Jagten på Derbyvinder nummer 20, som blev en realitet med Bokan i 2015. Jagten på 90 klassiske triumfer, hvor nummer 87 blev vundet i årets danske Oaks med Sea Lodge.

Håbet om at vinde Derby i hjemlandet Tyskland, hvor det i to omgange er blevet til fjerdepladser med Appel Au Maitre og Sir Lando.

Og så er der ambitionen om, at kunne fejre 75 års fødselsdag som professionel, kombineret med, at Jan-Erik selv vælger at afslutte sin nuværende karriere og skifter licensen fra jockey til træner.

I november fyldte Wido 74, og i den forbindelse afslørede han reelt over for den norske journalist Tom W. Johannessen, at ved udgangen af 2023 byttes rollerne om.

Dér bliver det Jan-Erik som overtager trænerlicensen, og Wido der hjælper ham.

Jan-Erik Neuroth efter sejren med Sea Lodge i ITM Dansk Oaks. Foto: Burt Seeger.

I et tilbageblik på den forgangne sæson, som Neuroth i dag bringer på sin hjemmeside WidoNeuroth.com, fortæller træneren i positive vendinger om årets store resultater, som udover sejren med Sea Lodge i Dansk Oaks blandt andet også bød på Kriteriumssejre i Norge og Sverige med Ami De Vega og Master Zone.

I en snak med GalopSport fletter Wido endvidere ind, at han ud fra et sportsligt synspunkt godt kunne tænke sig, at de skandinaviske dirtbaner kunne opretholde en større stabilitet sæsonen igennem.

“At vejret forandrer banen er selvfølgelig helt naturligt. En græsbane kan ingen ændre på, for hvis det har regnet bliver det tungt, og hvis der har været en længere periode med tørke bliver banen hurtig. Men sandbanerne burde være mere stabile, så underlaget ikke bliver for løst om sommeren eller for tungt efter regnfulde perioder”.

Starlight Song startede kun på græs i sin 2-årssæson. Herover ses hun vinde ITM Amacitalöpning på Bro Park. Foto: Elina Bjørklund / Svensk Galopp.

“Jeg synes, at man på samtlige skandinaviske dirtbaner skal forsøge at holde underlaget så ensartet som muligt hele sæsonen igennem, og uden at der skal være så stor forskel på indvendige og udvendige spor. Især når man tager i betragtning hvor mange storløb der findes og hvor store præmiesummer der rides om”.

“Der var ind imellem løbsdage på Jägersro, hvor heste, som ellers altid har syntes om underlaget, pludselig præsterede langt under niveau. Efter min opfattelse var især Jägersro meget varierende sæsonen igennem, og der skete vældig store formændringer. For eksempel vandt min hoppe Roxette Svenskt Derby Consolation, men var kort tid efter helt hjælpeløs på underlaget i Svenskt Oaks”.

Master Zone vandt Appel Au Maitre Svenskt Kriterium og regnes af sin træner som et godt emne til The Macallan Dansk Derby. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Neuroth ser selvfølgelig også fremad med enorm optimisme, for det er nærmest utænkeligt, at staldens talentfabrik af kommende klassiske aspiranter ikke også lyner videre i 3-årssæsonen.

Thunder Sea (Night Of Thunder) vandt to gange på stribe før hun blev ramt af en muskelskade og fik pause resten af sæsonen. Derefter tog staldveninden Starlight Song (Starspangledbanner) over og vandt både The Heatherwold Cup og ITM Amacitalöpning.

Ud på efteråret kom turen til Ami De Vega (Lope De Vega) i Norsk Kriterium og til sidst Master Zone (Appel Au Maitre) i Svenskt Kriterium.

Også det nye 2-årshold tegner som altid lovende, og skulle man være interesseret i en mulig klassisk aspirant på Neuroth-holdet, har Wido en kommende 2-årshoppe efter Coolmores succesrige Churchill til salg.

“Jeg købte hende selv i Baden-Baden, og hun er sidenhen blevet redet til i Tyskland”, siger Wido og afslutter:

“Vi har haft en flot sæson, men jeg har stærk tro på, at 2023 bliver bedre endnu – og både Jan-Erik og jeg ser fremad i spænding og byder hjertens gerne nye kunder velkommen i stalden”.

Bente Jordanger og Wido Neuroth med Mystery Night, som vandt samtlige fire starter på Jägersro i 2022 – heriblandt Voterlöpning, Malmö Stads Pris og Altamiralöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top