fbpx

My Fortune bedst i Vinterfavoritterne

Bettina Andersen kunne med løftede arme modtage vinderen af Højgaard Hestehospital Vinterfavoritternes Ærespræmie, efter hendes søn Oliver Wilson havde redet My Fortune til en usvigelig sikker triumf i opgøret, som traditionelt udpeger vinterens favorit til Dansk Derby.Den fukse Appel Au Maitre-søn, som havde indledt karrieren med to andenpladser, elskede hver en meter af distancen og udfordrede Produce Stakes- og Breeders’ Trophy Juvenile-vinderen Kis (Moohaajim) i kampen om føringen.

De to heste fik lagt et solidt tempo på opgøret, mens Per-Anders Gråberg klogt kunne følge med i slipstrømmen i bøjlerne på Lea Olsen-trænede Soft Gallery (Pistachio).

Ind på opløbsstrækningen havde de tre ovennævnte skilt sig afgørende ud fra resten, og My Fortune så allerede hér ud til at være den stærkeste.

Både Soft Gallery og Kis kæmpede bravt og holdt til slut også Kriteriums-vinderen Biot (City Light) ude af triorækken, men de kunne intet stile op imod My Fortune, der til slut vandt med fem længder.

Soft Gallery blev en sikker nummer to foran Kis, Biot og vinderens staldkammerat Call Me Al (Al Shemali).

My Fortune og Oliver Wilson på vej mod en sikker triumf i Højgaard Hestehospital Vinterfavoritternes Ærespræmie. Foto: Burt Seeger.

My Fortune ejes af My Stable, A&O Kirk og Hotel Fortunen, trænes af Bettina Andersen og er opdrættet på Stutteri Hjortebo.

Mens det var karrierens første sejr i Vinterfavoritterne for Bettina, var det den ottende for Stutteri Hjortebo i det nye millennium.

My Fortune havde forud for Vinterfavoritterne startet to gange – begge gange i storløbssammenhæng og begge gange med andenpladser til følge. Han debuterede direkte i Stutteri Hjortebo Produce Stakes den 20. juli og var anden bag Kis, og senest var han anden bag Biot i Dansk Kriterium.

Ved denne lejlighed slog han både den senere overlegne Auktionsløbsvinder Brigadier (Moohaajim) og Kis – som siden vandt Breeders’ Trophy Juvenile – så formen var allerede forrygende inden lørdagens storløbspræstation.

My Fortune og Oliver Wilson vinder Højgaard Hestehospital Vinterfavoritternes Ærespræmie. Foto: Burt Seeger.

Årets Vinterfavorit er ud af Titus Livius-datteren Neo Nebula, som ikke har nogen huller i rustningen hvad gælder hendes afkom på de skandinaviske baner.

Foruden My Fortune er hun nemlig mor til Derby-3’eren Lucy Liu (Myboycharlie), Sceptre Stakes-vinderen Margrethe (Juniper Tree) og den mangedobbelte storløbsplacerede Giant Fortune (Giant Sandman).

Den store ejerkreds bag Vinterfavoritten My Fortune jublede sammen med træner Bettina Andersen. Foto: Burt Seeger.

Der er ingen tvivl om, at My Fortune til næste år står 2400 meter uden problemer, og med den klasse han har vist i sine tre første starter som 2-årig, vil det ikke være nogen overraskelse, såfremt han bliver den femte Vinterfavorit i dette årtusinde, som følger op med en Derbysejr.

De tidligere er Cut Champion, Peas And Carrots, Inchiline og Suspicious Mind.

Bettina Andersen og My Fortune. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top