fbpx

Miss Saigon var en klasse over de øvrige

Tilskuerne på Jydsk Væddeløbsbane blev fredag aften vidne til en flot præstation, da den 2-årige hoppe Miss Saigon hjemtog 2-Åringernes Stayerprøve og de 54.000 kroner i førstepræmie.


– Af Henrik Brendholdt

Den Søren Jensen-trænede hoppe fik serveret et afventende løb af sin jockey Kim Andersen. Rundt opløssvinget gik hoppen i angreb udvendigt på feltet og efter en kort men hvas speed, sejlede Miss Saigon forbi alt og alle og vandt en meget sikker sejr.

Miss Saigon hører afgjort i top 3 af 2-åringerne her i landet og vandt her sin anden sejr i seks starter. Desuden er det blevet til flotte andenpladser i Skandinavisk Mesterskab på Øvrevoll og Opdrætningsløb. På præmiekontoen står der nu 208.500 kroner og hoppens ejer Familien Buttrup kan være stolte af deres hest.

Lidt overraskende var det hjemmebane hesten Hoffmann der tog spidsen fra start med næstfavoritten Air Force Eleven og Nicholas Cordrey udvendig for sig. Den langtgaloperende Hoffmann, som stadig løber noget urutineret og har det svært i de skarpe Århus-sving fik dermed et perfekt løb, da mere rutinerede Air Force Eleven agerede støttepædagog undervejs. De to heste var toneangivende til ind på lige bane. Her kunne de ikke svare en flyvende

Miss Saigon ude i banen. Hoffmann leverede en imponerende præstation, der lover godt for fremtiden, ved at tilkæmpe sig andenpladsen kort før Air Force Eleven, der var godkendt efter et udvendigt løb undervejs.

I Århus Store Handicap var det derimod spidshesten der løb med sejren. Jørgen Tøllbøll-trænede Royal Engagement tog sin anden sejr på seks dage, da den med lærling Line Juhl Nielsen på ryggen sejrede usvigeligt sikkert. Recepten ved begge sejre var en hurtig føring, hårdt tempo undervejs og fredag i Århus var der ingen i feltet der havde modsvar på denne taktik. En velafsluttende Priceless Second sluttede godt af til andenpladsen foran stabile Locksmith og Louise Møller. Flere af favoritterne skuffede fælt i dette løb. Heste som Nardello og The Barnsley Chop var aldrig på biddet og var aldrig i nærheden af en topplacring.

Ålborg-træner John Nielsen har sit materiale helt på top i øjeblikket og udover tredjepladsen med Locksmith kunne han hjemtage sejren i aftenens første løb over distancen 1550 meter. Formstærke Amber Lady fik endnu engang serveret et perfekt løb af Louise Møller lige bag de førende og ind på lige bane kunne den skyde frem til sejr.

Det var hoppens anden sejr i tre starter og desuden er det blevet til en andenplads bag Kinky på galopdagen i Ålborg. På andenpladsen red jockey Kim Andersen et flot afventende løb på normalt hidsige Red Passion og hoppen kvitterede ved at slutte af til en godkendt andenplads før en anden Torben Christensen-trænet hest, Roswell.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top