fbpx

Miss Mariko let vinder af 2-åringernes Stayerprøve

Den nye danske avlshingst Silca Legend har ligesom sin “kollega” Academy Award virkelig fået slået sit navn fast med sin første årgang, og fredag aften kunne hingsten fejre sin første storløbssejr, da datteren Miss Mariko strøg hjem til en ganske let sejr i 2-åringernes Stayerprøve på Jydsk Væddeløbsbane i Århus.


Nicolaj Stott gav den Søren Jensen-trænede hoppe en perfekt rejse nogle længder bag de førende Classic Line og Siena, som begge lagde ud i et hæsblæsende tempo der især tog pusten ud af førstnævnte. Ind på opløbet havde Miss Mariko fat i de forreste, og hun trak herefter ganske let fra de øvrige og kom i mål foran godt afsluttende Vivaldi/Eduardo Pedroze, mens Siena/Marc Stott holdt godt ved til tredjepladsen før Cut The Wind, Fabiola og Centennial.

Kort før mål styrtede Le Tølbøll da hendes hest Hongkong Legend helt umotiveret brød ud i banen og sprang over hegnet ind i banens vindercirkel. Både hest og rytter slap heldigvis uden mén.

Førstepræmien i 2-åringernes Stayerprøve var 64.000 kroner, og det var samtidig andet år i træk Søren Jensen og Familien Bustrup kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret – i fjor vandt de nemlig med Miss Saigon.


Ny sejr til Flywithme

Elo Ervolder-trænede Flywithme vandt tidligere på sæsonen en afdeling af BE Profilers 3-års Serie på Fyn, og her gentog Funambule-datteren kunststykket efter at have nedkæmpet længe førende Marine Parade i sidste galopspring.

Mark Larsen valgte en afventende taktik med Flywithme, men allerede ved indgangen til opløbet så hoppen ud til at kunne trække afgørende fra. Marine Parade og Le Tølbøll kæmpede dog heroisk ved rails og det var med det absolut mindst mulige parret måtte se sig slået.

Der var 59.000 kroner i førstepræmie til Birgit Næblerød og Bjarne Rungsted, der ejer Flywithme, og det var samtidig den nyttige hoppes fjerde sejr i år. Forhåndsfavoritten Hoffmann kunne ikke drage fordel af at have den tyske verdensstjerne Eduardo Pedroza på ryggen, og hesten sluttede på sjettepladsen.


Fusilier tog Århus Store Handicap

Lars Jakobsen-trænede Fusilier beviste endnu engang at han elsker et blødt græsunderlag, og i Århus Store Handcap over 2000 meter kunne han efter at have ligget næstsidst undervejs spurte fremragende og under Mark Larsen trække fra til en overlegen sejr før Priceless Second/Louise Møller.

Sejren var 15.000 kroner værd for Stald Seaside, der købte halvbroderen til Pivotal på auktion England inden 3-årssæsonen, og Fusilier har indtil nu givet sine ejere flere store glæder på turfen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top