fbpx

Mere om HH Aga Khans Derbyhistorie

Som tidligere nævnt vandt H.H. The Aga Khan lørdag sit femte engelske derby med Sea The Stars-sønnen Harzand. Dermed er den nuværende Aga Khan på niveau med sin farfar Aga Khan III, som også vandt engelsk derby fem gange.


H.H. Aga Khan.
H.H. Aga Khan.

H.H. Aga Khans tidligere vindere var:

Shergar i 1981 og Shahrastani i 1986 – begge var trænet af Sir Michael Stoute og blev redet af Walther Swinburn. Shergar vandt med 12½ længde, hvilket ikke er set siden.

Derefter vandt Kahyasi 1988 i træning hos Luca Cumani og Sinndar i 2000 i træning hos John Oxx. Alle disse fem fortsatte til sejr i det irske derby, hvilket også er planen for Harzand.


Farfaderen Aga Khan III’s Derbyvindere var:

Blenheim i 1930, Bahram 1935, Mahmoud 1936, My Love i 1948 og Tulyar i 1952.

Med omfanget af den nuværende Aga Khans væddeløbsinteresser er det ikke umuligt, at han kan opnå flere sejre i sin levetid.


Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top