fbpx

Mathilde står foran sit første ridt i Frankrig

22-årige Mathilde Lund Johansen har siden midten af november været på vinterophold hos Pia Brandt i Chantilly, og inden længe får hun en spændende chance. “Jeg skal ride i enten Chantilly eller i Deauville”, fortæller hun tirsdag aften.


Mathilde Lund Johansen efter sejr med Philiango på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Den danske lærling, som startede med at ride ud for Søren Jensen i 2017 og fik sin lærlingelicens i 2019, har i halvandet år været tilknyttet stalden hos Rikke Bonde og Nicolaj Stott i Jægerspris. Hidtil er det blevet til 16 sejre i sadlen.

Da muligheden for at ‘overvintre’ i Frankrig bød sig, var hun ikke sen til at gribe den.

”Rikke har længe sagt, at jeg burde søge udenlands for at dygtiggøre mig i vinterpausen, og det var igennem Rikke og Charlotte Bondam, at aftalen her hos Pia kom i stand”, siger Mathilde og fortsætter:

”Jeg har haft det fantastisk i Chantilly. Det har været fuldtidsarbejde med både motion, hurtige arbejder og aftenstald, og jeg har boet lige ved siden af stalden og kan stå og se på hestene fra mit vindue mens vi taler sammen”.

Mathilde Lund Johansen vinder herover med Pia Larsen Jensens I See Fire. Foto: Burt Seeger.

Opholdet i Chantilly lakker dog også mod enden, og den 28. januar rejser Mathilde tilbage til Danmark for at fortsætte lærlingeuddannelsen hos Rikke og Nicolaj.

”Det var en stor overraskelse for mig, at Pia havde tiltænkt mig et ridt i løb før hjemrejsen. Jeg er endnu ikke helt sikker på hvor og hvornår, men det ser ud til enten at blive på lørdag i Chantilly eller på næste fredag i Deauville”, afrunder Mathilde.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top