fbpx

Manduro sluttede som verdens bedste hest

The International Federation of Horseracing Authorities (IFHA) har nu udgivet den seneste liste over verdens bedste væddeløbsheste, denne gang dækkende perioden fra 1. april til og med 7. oktober 2007.


Monsun-sønnen Manduro, der var forhåndsfavorit til Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) men desværre blev skadet to uger inden løbet og aldrig kommer til start igen, topper IFHAs liste med en rating på 130. Den tyskfødte hingst leverede for træner André Fabre en række fantastiske præstationer over forskellige distancer – lige fra sejren i Prix Jacques le Marois (Gr.1), Prince Of Wales’ Stakes (Gr.1) over 2000 meter og Prix Foy (Gr.2) over 2400 meter.

Andenpladsen på den officielle liste deles mellem Prix de l’Arc de Triopmhe (Gr.1)-vinderen Dylan Thomas og Derby-vinderen Authorized, der begge står på 128. Kentucky Derby (Gr.1)-vinderen Street Sense deler fjerdepladsen med Preakness Stakes (Gr.1)-vinderen Curlin.

Verdens bedste hoppe er officielt Darjina (123), der i år har besejret selveste Ramonti (123) i Prix du Moulin (Gr.1). Andenpladsen blandt hopperne indtages af Aidan O’Brien-trænede Peeping Fawn (122), der har vundet Gruppe-1-løb i træk, mens Rags To Riches og Indian Ink følger efter med en rating på 121.

Septimus er nu den højestratede stayer i verden med 122 i rating. Septimus imponerede så stort i Doncaster Cup (Gr.2) at han er gået foran sine staldkammerater Yeats (121) og Scorpion (120) der sluttede henholdsvis første og anden i Irish St. Leger (Gr.1).

Efter sin overbevisende sejr i Prix de l’Abbaye de Longchamp (Gr.1) i søndags er Benbaun (120) nu oppe på siden af Sakhee’s Secret og australske Miss Andretti.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top