fbpx

Mambo King og Calrissian skal til Dubai

Tirsdag den 11. december sender Lars Kelp to af staldens stjerneheste sydpå mod ørkenstaten Dubai, hvor der venter et vinterprogram med store opgaver.


Både Mambo King og Calrissian har flere gange henrykket i 2007 – førstnævnte vandt Seeland Pokalløb (L) på Derby Dag, og Calrissian opnåede tredjepladser i både Svenskt og Norsk Derby, samt andenpladser i Treåringernas Elitlöpning på Täby og UBS Sprint-Preis (L) i Tyskland.

De to heste skal deltage i The Dubai International Racing Carnival der starter den 17. januar og løber frem til den 6. marts. Nogle få af de allerbedste Carnival-deltagere har en teoretisk mulighed for deltagelse på Dubai World Cup-aftenen i slutningen af marts, men det kræver en eller flere store præstationer i the Racing Carnival, eller en sejr på Super Thursday den 6. marts på Nad Al Sheba.

“Sidste år var vi blot halvanden længde fra at får Binary File med på World Cup-dagen, og med lidt mere viden om forholdene er jeg meget optimistisk denne gang. Calrissian har fortsat en stor udvikling foran sig, og han vil til at starte med blive matchet på distancer mellem 1600 og 1800 meter på både dirt track og græs. Det er ikke utænkeligt at han bliver meldt i den første Maktoum Challenge, og det store mål for os er at få ham kvalificeret til The Godolphin Mile (Gr.2) på World Cup-dagen”, siger Lars Kelp og tilføjer at Mambo King højst sandsynligt også vil blive afprøvet på både græs og dirt.

De to dansktrænede heste vil blive ledsaget til Dubai af Lars Kelps storebror, den tidligere Derbyvindende jockey Kim Krøjsfeldt, der vil fungere som assistant trainer under hele forløbet.

Blot en enkelt anden skandinavisk træner følger med Lars Kelp til Dubai i år, og det er danske Niels Petersen, der fra sin stald på Øvrevoll sender danskopdrættede The Pirate og Pramms (L)-vinderen Salt Track af sted. Salt Track var også i Dubai i sidste sæson, hvor han leverede flere glimrende indsatser.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top