fbpx

Malekha fik sin Oaks / Breeders’ Cup-double

For fjerde gang i løbets historie fulgte Oaks-vinderen fra året før op med også at vinde Dansk Breeders’ Cup, da Brian Wilson-trænede Malekha besejrede Careless Whisper og hjemtog førstepræmiens 250.000 kroner.


Malekha og Oliver Wilson vinder Dansk Breeders’ Cup foran Careless Whisper med Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

Malekha (Juniper Tree) fik en perfekt rejse i hænderne på Oliver Wilson, som fik mulighed for at skygge Speedman (Go Go Gadget) ind på opløbsstrækningen, mens Careless Whisper (Barocci) endte længere ude i den på dagen hurtige græsbane.

De to hopper trak til slut fem længder væk fra de øvrige og kæmpede en indædt duel frem til målstregen.

Malekha nægtede dog at give sig og strakte atter på sig, da Per-Anders Gråberg forsøgte at sætte det sidste stød ind med Careless Whisper.


Malekha og Oliver Wilson vinder Dansk Breeders’ Cup foran Careless Whisper med Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

På tredjepladsen fulgte Bent Olsen-trænede The Maestro (Juniper Tree) med hals foran sin staldkammerat New Target (Center Divider), mens Speedman holdt hjem til femtepladsen før Great Basin (Maxios), King Richard (Appel Au Maitre) og Shallow (Appel Au Maitre).

Malekha ejes af Waleed Zawawi, der købte hoppen forud for 3-årssæsonen, samtidig med at hun byttede Aarhus ud med Klampenborg og gik i træning hos Brian Wilson på Trongården.

I Waleed Zawawis farver har Juniper Tree-datteren nu vundet fire gange og ikke været dårligere end tredje i otte starter, og foruden sejrene i Dansk Oaks og Dansk Breeders’ Cup er det blevet til andenpladser i Dansk St. Leger og Sceptre Stakes samt tredjepladsen i Dansk Derby.


Oliver Wilson på ryggen af Malekha. Foto: Burt Seeger.

For Careless Whispers vedkommende blev det til endnu en andenplads i storløbssammenhæng, og utroligt nok er hun stadigvæk maiden efter 13 starter.

Hun har dog tjent over 1,1 millioner danske kroner, godt hjulpet af netop andenpladser i Svenskt 1000 Guineas, Dansk Derby og Dansk Breeders’ Cup, samt tredjepladser i Mowerinaløb, Norsk 1000 Guineas, Breeders’ Trophy Classic og Breeders’ Prize Classic.


Brian Wilson tager imod sin Oaks- og Breeders’ Cup-vinder Malekha og sønnen Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Malekha er opdrættet på York Stutteri af Zwicky Racing og Filip Zwicky Agency, og det er her i juni 10 år siden hendes mor, Mariyca (Daylami), i Ole Larsens træning vandt Fawzia Stakes på Klampenborgs Derbydag.

Udover Malekha er Mariyca mor til Opdrætningsløbs-3’eren Mariyna (Mingun), som nu er i fol ved Malekhas far Juniper Tree, og til 3-årige HollywoodBoulevard (Wilshire Boulevard), som har indledt sin klassiske sæson med to andenpladser – senest i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll.

Breeders’ Cup-feltet kort efter starten. Foto: Burt Seeger.

Seneste skud på stammen ud af Mariyca, en hoppeåring efter Wilshire Boulevard, er tilmeldt efterårets Scandinavian Open Yearling Sale.

Den første hoppe der både vandt Dansk Oaks og Dansk Breeders’ Cup var Halfsong (Songline) i 2003/04, efterfulgt af Una Hora (Kateb) i 2009/10 og Inaya (High Chaparral) i 2014/15.

Malekha på vej fra vindercirklen efter Breeders’ Cup-triumfen. Foto: Burt Seeger.

De berømte Zawawi-farver blev også båret til Breeders’ Cup-sejren i 2007 hvor Peas And Carrots (Final Appearance) vandt løbet.

Oliver Wilson vandt opgøret for andet år i træk efter at have triumferet med Queen Rouge (Lord Of England) i fjor, og for Brian Wilson var det karrierens første trænersejr i Dansk Breeders’ Cup.

Brian Wilson og hustruen Maria Westman strålede om kap med solen på Klampenborg efter Breeders’ Cup-triumfen. Foto: Burt Seeger.

MALEKHA (DEN)
skimmel hoppe 2017
v. Juniper Tree (Galileo)
1. mor Mariyca (Daylami)
2. mor Masakala (Cadeaux Genereux)
3. mor Masawa (Alzao)
Søskende i Skandinavien: Mariyna (71), Hollywoodboulevard (78).
4. sejr i 10 karrierestarter.
687.400 DKK
Hcp. 83 (inden Dansk Breeders’ Cup)
Ejer: Waleed Zawawi.
Træner: Brian Wilson.
Opdrætter: Zwicky Racing, Filip Zwicky Agency ApS på York Stutteri.Resultater: Klampenborg, lørdag 5. juni

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder