fbpx

Mage vandt det 149. Kentucky Derby

I sin blot fjerde karrierestart blev Gustavo Delgado-trænede Mage den kun tredje hest i historien til at vinde Kentucky Derby (G1) uden at have startet som 2-årig. Good Magic-sønnen overvandt en langsom start og nedkæmpede Two Phil’s med en sikker længde.


Mage og Javier Castellano vinder det 149. Kentucky Derby (G1) foran Two Phil’s. Foto: KentuckyDerby.com.

Mage fik serveret et brilliant ridt af Javier Castellano, der ligesom træner Gustavo Delgado oprindeligt er fra Venezuela.

Den fukse hingst fik først sin debut den 28. januar med sejr på Gulfstream Park, hvorefter han var en uheldig fjerde i Fountain Of Youth Stakes (G2) og derefter anden i Florida Derby (G1) – begge gange bag den store Kentucky Derby (G1)-favorit Forte (Violence), som blev slettet fra løbet lørdag morgen.

Kun tre heste har tidligere vundet Kentucky Derby (G1) i start nummer fire. Superhoppen Regret gjorde det i 1915, Big Brown (der er morfar til Mage) gjorde det i 2008, og Justify var den seneste i 2018.

Kentucky Derby blev redet foran 150,335 tilskuere på Churchill Downs, og den tidligere omsætningsrekord blev slået med mere end 15 millioner dollars. Den nye rekord lyder på 288,7 millioner dollars.

Se Kentucky Derby (G1) fra start til mål herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top