fbpx

Lynhurtig 2-årig fra Henrik Engblom

Henrik Engblom står bag årets første 2-årsvinder i Sverige. Navnet er Nimitz, en svenskopdrættet søn af Coolmores U S Navy Flag. Tirsdag aften vandt den brune vallak med syv længder i hænderne på Elione Chaves.Chaves måtte lige minde Nimitz om opgaven på vej ud af startboksen, men derefter var der ingen slinger i valsen, og ind på opløbsstrækningen var samtlige konkurrenter sat af.

Nimitz vandt i tiden 1:11,5 over de 1200 meter græs til en førstepræmie på 45.000 plus 18.000 svenske bonuskronor til sin ejer Torgny Karlsson.

Nimitz er andet afkom ud af den australske hoppe Ocean Magic (Wanted), som Helena og Tor Harry Sigfridsson købte for 28,000 euro på Goffs November Breeding Stock Sale i 2019.

Hun var på det tidspunkt i fol ved Gutaifan (Dark Angel) og folede i Irland en hingst som fik navnet Cadabra. Cadabra gik i træning hos Tobias Hellgren, men desværre kom af dage i fjor.

Ocean Magic blev i 2020 bedækket ved Coolmores Gruppe-1-vindende War Front-søn U S Navy Flag, og resultatet blev altså Nimitz.

Nimitz og Elione Chaves på vej mod en syv længders sejr i debuten på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Moderen Ocean Magic sejrede to gange i Australien og er halvsøster til den australske Listed-vinder Ondina (Manhattan Rain) og til Listed- og Gruppe-3-placerede Holy Cow (Teofilo).

Mormoderen er den irske championhoppe Caumshinaun (Indian Ridge), som foruden Ocean Magics mor, Listed-placerede Mermaid Island (Mujadil), har produceret 1000 Guineas (Gr.1)-vinderen Nightime (Galileo).

Nightime, der i øvrigt var Galileos første klassiske vinder, er siden blevet mor til de brilliante Gruppe-1-vindere Ghaiyyath (Dubawi) og Zhukova (Fastnet Rock).

Ocean Magic har i år en vallak-åring efter Juniper Tree (Galileo) gående på stutteriet hos opdrætterparret Sigfridsson.

Henrik Engblom pointerede efter debutsejren, at SM for 2-årige og det svenske Auktionsløb er på tapetet for Nimitz, som blot kostede 170.000 svenske kronor på åringsauktionen i Göteborg i fjor.

Træner Henrik Engblom med sin overlegne 2-årsvinder Nimitz. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top