fbpx

Lovende 2-årsvindere på Jägersro

Onsdagen på Jägersro bød på tre sejre til Elione Chaves og to til Oliver Wilson – men også 360 North Horse Racings debuterende Brazen Brazze og Sultan Haribs mere rutinerede Fernandoo bød på store opvisninger blandt de yngste.


Fernandoo besejrer No Nay Naughty. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Trippel-sejrende Elione Chaves var netop i bøjlerne på Dina Danekilde-trænede Fernandoo, der i Red Jazz deler far med Songline Classic (L)-vinderen Jazz Explosion.

Fernandoo var nu tilbage over 1200 meter, samme distance som han aflagde sin maidentitel over i debuten den 2. august på Jägersro.

Den brune hingst havde i sine to seneste starter været ude over 1600 meter med henholdsvis fire og fem længders afstand til Wolfof Vancouver (Speightstown) og No Short Cuts (Will Take Charge), og selv om disse præstationer var gode i sig selv, var den største fordel denne gang nok de 400 meter kortere distance.

Fernandoo kunne nemlig sidde perfekt med fra start udvendigt for Nina Lensvik-trænede No Nay Naughty (No Nay Never), og ved indgangen til opløbet havde Fernandoo hurtigt taget helt over og kunne siden galoppere væk til en let sejr på små tre længder.

Dina Danekilde med Fernandoo og trippel-vindende Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Førstepræmien var 49.800 kroner værd for Dubai-baserede Sultan Harib, der nu drømmer om en invitation til Saudi Cup-dagen i februar med sin irskopdrættede hingst.

Fernandoo stod i et handicap på 80 inden onsdagens opgør.


FERNANDOO (IRE)
brun hingst 2018
v. Red Jazz (Johannesburg)
1. mor Brave Madam (Invincible Spirit)
2. mor Madame Claude (Paris House)
3. mor Six Penny Express (Bay Express)
2. karrieresejr i 5. start.
145.416 SEK.
Hcp.: 80 (inden onsdagens start)
Ejer: Saeed Sultan Harib.
Træner: Dina Danekilde.
Opdrætter: Robert Norton.
Købt for €9,500 (Federico Barberini) på Tattersalls Ireland September Yearling Sale 2019.


Brazen Brazze sejrer overlegent i sin debut. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

No Nay Naughtys danske ejer, 360 North Horse Racing, og træner Nina Lensvik havde tidligere på dagen fejret en ny 2-årsvinder i stalden, da debuterende Brazen Brazze (Brazen Beau) førte samtlige 1000 meter under Carlos Lopez og til slut vandt i hænderne i tiden 1:01,0 – vel at mærke med fire længders afstand til Bent Olsen-trænede My Vision (Al Shemali), som kom ind i opgøret med et handicap på 77 efter femtepladsen i Svenskt Kriterium.

Brazen Brazze har ladet vente lidt på sig, men nåede på sæsonens faldereb at debutere og vise noget der kan vise sig at være et enormt talent.

Den mørkebrune vallak kostede 42,000 pund på Goffs UK Premier Yearling Sale i Doncaster i fjor, i øvrigt på samme auktion hvor 360 North Horse Racing købte No Nay Naughty.

Træner Nina Lensvik tager imod Brazen Brazze og Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Han er andet afkom ud af Fastnet Rock-datteren Kicker Rock – en halvsøster til Gruppe-3-vinderen High Maintenance (Danehill) fra en blåblodet og sprinterbetonet moderlinje med nære relationer til den europæiske 2-årschampion og Cheveley Park Stakes (Gr.1)-vinder Pas De Reponse, og til den dobbelte Gruppe-1-vinder og champion miler Green Tune.

Sådan så Brazen Brazze ud som åring, da 360 North Horse Racing købte ham for £42,000. Foto: Amy Lanigan Photography.

Faderen Brazen Beau (I Am Invincible) var dobbelt Gruppe-1-vinder over 1200 meter i Australien og har haft stor succes med sine første årgange.

Han bedækkede i 2020 til en omregnet pris på 180.000 danske kroner på Darleys Kelvinside Stud ‘Down Under’.


BRAZEN BRAZZE (GB)
brun vallak 2018
v. Brazen Beau (I Am Invincible)
1. mor Kicker Rock (Fastnet Rock)
2. mor Speak Softly To Me (Ogygian)
3. mor Ocean’s Answer (Northern Answer)
1. karrieresejr i 1. start.
41.500 SEK.
Hcp.: –
Ejer: 360 North Horse Racing AB.
Træner: Nina Lensvik.
Opdrætter: WJ Bloodstock, Pee Gee Tomlinson.
Købt for £42,000 (Filip Zwicky Agency) på Goffs UK Premier Yearling Sale 2019.


King Richard og Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Elione Chaves tog foruden sejren med Fernandoo også to pinde med Annika Delinders danskopdrættede Silver Dash (Silver Frost) og Vivika Nilssons svenskopdrættede The Pope (Center Divider). Dermed er Chaves oppe på 53 vindere alene i Sverige i denne sæson.

Oliver Wilson red to vindere – den første for Nanna Emilie Hansen og Karin Salling med 3-årige King Richard (Appel Au Maitre).

Halvbroderen til Queen Rouge tog sin anden karrieresejr på Jägersro, og sejren blev endda ganske sikker, på trods af at hesten på vanlig vis var meget længe om at nå op i fart og krævede stor overtalelse på bagsiden.

Oliver Wilson i bøjlerne på King Richard – træner Nanna Emilie Hansen ved siden. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

King Richards sejr markerede i øvrigt Nanna Emilie Hansens sidste dag som professionel træner i denne omgang, og hun fortsætter nu i stedet for værdifuld arbejdskraft hos Lea Olsen på Jydsk Væddeløbsbane.

Wilsons næste vinder blev taget på ryggen af Susanne Berneklints Fancy Legend (Pastorius), der ejes af Hästgruppen i Lund AB.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder