fbpx

Louise Møllers drømmeuge

Da trænertalentet, Ålborg-pigen Louise Møller, stod op sidste tirsdag havde hun i sin vildeste fantasi ikke forestillet sig hvilken uge hun ville få på galopfronten.


Af Henrik Brendholdt

Sidste tirsdag sejrede hendes egen Alkadem med hende selv på ryggen overlegent i Ålborg. Siden tog staldens heste Guantanamo og Justthetwoofus to imponerende sejre i København i søndags og prikken over i’et kom tirsdag aften på Jydsk Væddeløbsbane, hvor hun som rytter vandt to sejre. Den første på Mette Fruergaard-trænede Arajambo og sidenhen på hendes egen Alkadem.

Man kan godt forstå at det var en smilende Louise Møller man kunne se i vindercirklen efter løbet. Hende og gemalen, toprytteren Mark Larsen, har virkelig fået gang i deres i år nystartede stald på Aalborg Væddeløbsbane. Man skal nok holde et vågent øje med staldens heste i den kommende tid, med den form de viser. Næste starter bliver fredag den 16. september hvor Guantanamo kommer ud i Århus Store Handicap og den talentfulde 2-åring Red Passion, som i sin debut var tredje i Produces Stakes, kommer ud i Stayerprøven, hvor hun dog skal op mod bl.a. 2-års stjernen Little Prince.

Det lignede ellers længe en overraskende sejr til Pia Gram og Crostini i gårsdagens første galopløb på J.V.B. Hoppen førte indtil midt i opløbet, hvor Arajambo med meget omtalte Louise Møller på ryggen, gik frem og tog en længdes sejr. Crostini holdt godt ved til andenpladsen før favoritten Croagh Patrick med Jacob Johansen, der sluttede stærkt af ude i banen og netop afviste Lady Of York, som spurtede frem indvendigt. Der var dramatik for alle pengene i dagens andet galopløb, Århus Magistrats Ærespræmie, hvor klasse tre hestene dystede om 30.000 kroner.

Her var Ulla Frydensbergs nyindkøb Soap Watcher i to omgange uregerlig i startboksen om blev bortvist fra start. Den ene gang medførte det omstart, hvor rytterne heldigvis hurtigt fik stoppet deres heste. I den gyldige start tog Gert Larsen trænede Alfailak spidsen i et godt tempo med favoritten Alkadem klinet i ryg.

Den stilling holdt til opløbsvinget, hvor Louise Møller sendte sin formhest frem til føring. Ingen af de øvrige heste formåede at gå i clinch med Alkadem som sejrede sikkert før en godt afsluttende Second Interest, der på sine ældre dage nu også løber godt på de hårde baneunderlag.

Last First klarede lige tredjepladsen i hård kamp med en lidt uheldig Sky Walker, der igennem hele opløbet blev generet af Turbo Man og Tina Mortensen, der svejede ud og ind i banen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top