fbpx

Lone Graversen er død

Den tidligere Klampenborg-træner Lone Graversen er afgået ved døden, 63 år gammel. Lone Graversen havde en flot karriere i dansk galopsport, navnlig sammen med hendes daværende mand Ole Larsen.


Parret drev en af Skandinaviens førende trænervirksomheder, og det tog for alvor fart ved flytningen til Skovbogård i Hillerød. Hestene stortrivedes i de idylliske omgivelser, og det blev til flere klassiske sejre, herunder sejre i både Dansk og Svenskt Derby med Chinatown og med Garonne i Dansk St. Leger. De to heste løb i samme årgang, og mens Garonne henviste staldkammeraten Chinatown til andenpladsen i Dansk St Leger, var rollerne byttet om i Svenskt Derby.

Lone Graversen blev historisk i dansk galopsport den 2. august 1987. Hun vandt på dagen det første millionderby i Danmark som træner, da hendes hoppe Farandole sejrede med Ole Larsen foran Mads Bomstærk.

Det hele gik op i en højere enhed på derbydagen. Træneren sadlede også vinderen af derbydagens løb for de bedste sprintere i Skandinavien, da modstanderne kun så røgen af norskejede Simon Sacc, som Lone Graversen havde ansvaret for i flere sæsoner.

Af øvrige heste i Lone Graversens varetægt kan nævnes blandt andet Favourable, Pimar, Lee Cooper og Birkum Nakke med flere.

Lone Graversen og Ole Larsen havde også nogle år sammen i den franske galopsport. Her vandt de blandt andet højt doterede løb med hestene Walking On Air og Double Row. Lone Graversen imponerede mange omgivelser i Frankrig med sit flydende franske sprog.

Lone Graversens et og alt var dog hendes to drenge Mark og Michael. Førstnævnte identisk med jockey Mark Larsen med sejre i 14 forskellige nationer, og med derbysejre i fire lande som frydede hans mor.

Lillebroderen Michael udvikler sig hele tiden indenfor IT-branchen. De to sønner og deres mor stod hinanden nær lige til det sidste.

Bisættelsen finder sted tirsdag den 30. september kl. 15.30 fra Skovshoved Kirke.

Æret være Lone Graversens minde.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top