fbpx

Løb i kroppen var guld værd på Fyn

Som den tredje bane i landet kom Fyens Væddeløbsbane i gang med galopsæsonen i aftes, og det blev en premiere med mersmag på Prins Haralds Alle.


Syv heste satte hinanden stævne på en sædeles velplejet græsbane. Kun én hest kom med løb i kroppen fra tidligere på sæsonen, og det skulle vise sig at få en ret så afgørende faktor. Frontglade Tina Mortensen anlagde pacen på ryggen af egentrænede Megachief. En hest hun for øvrigt ejer i selskab med dansk travsports førstemand, DTC-formanden Knud Erik Ravn.

Megachief blev skarpt fulgt af Holy Roller og Linda Bro, som valgte hjemmebanen til sit comeback efter det svære styrt i fjor. Torben J. Antonsen var alene om at forsvare de mandlige interesser i løbet, der foregik i samarbejde med Gert Larsen-trænede Alfailak. Den rutinerede fynbo havde Alfailak placeret fremme som tredje ved indgangen til opløbet, hvor Megachief begyndte at hejse nødsignalet.

Angrebene kom i byger fra køen. Midtvejs i opløbet lignede det sejr til fynske Grand Rapide/Le Tølbøll, men ekvipagen kunne ikke forsvare sig overfor nærgående New Caladonia, med sin ejer Tinna Hovgaard Meier.

New Caladonia havde allerede været i ilden i år hjemme i Smilet By, og det kom hesten til gavn i åbningsløbet i Odense. Torben Christensen-trænede New Caladonia sejrede med en længde til Grand Rapide, mens Moune Shine og Ann-Charlotte Nielsen akkurat nåede tredjepladsen foran Holy Roller, hvorefter en lidt halvtung Alfailak var femte og sidste præmietager. Træneren Gert Larsen plejer at have vintertrænet lidt mere effektivt.

Kun Breeders Love og Megachief kom tomhændet hjem til stalden. Der var blot syv længder mellem første og sidstehest i mål. Sæsonpremieren lover godt for galopsporten i Odense, hvor der er fuldblod på menuen igen onsdag den 10. maj.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top