fbpx

Let spil for Inchiline i Vinterfavoritterne

Francisco Castros 2-årige Inchiline kan gå vinteren i møde som forhåndsfavorit til næste års danske Derby, efter en ganske overlegen fire længders sejr i Seeland Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg.


Under tidens jockeynavn Rafael Schistl var Inchiline med fremme fra start, hvor parret udvendigt pressede på indvendige Scat. Rundt opløbssvinget kom Hot Chestnut godt med og havde vel et lille overtag ind på den lige strækning, men da Inchiline først fik lov at strække ud på den bløde bane, var der ikke længere nogen konkurrence, og Songline-sønnen blev mere overlegen for hvert galopspring.

Hot Chestnut havde yderligere seks længder til Inchilines staldkammerat Una Hora på tredjepladsen. Una Hora mistede endnu engang nogle længder i starten, men på en sen afslutning nåede Kateb-datteren akkurat at sætte hovedet foran hjemmebanens bedste hest, Marigold, mens Escargot kunne tage de sidste præmiepenge før Sitano.

Inchilines sejr i Seeland Vinterfavoritternes Ærespræmie var endnu en flot formbesked fra årets danske Kriterium, hvor vinderen var den tredobbelte storløbsvinder Reventon, og andenhesten den senere Breeders’ Trophy Juvenile-vinder Royal Legend.

Inchiline var ved denne lejlighed tredje, og der er ingen tvivl om at den længere distance og bløde underlag var med til at gøre underværker denne gang. Inchiline er dermed en værdig Vinterfavorit, og allerede nu står det klart, at han både klarer banen, distancen og går på alle slags underlag.

Sejren var 75.000 kroner værd for den svenskopdrættede vallak, der både trænes og ejes af Francisco Castro på Jägersro.


Endnu en sejr til Schistl

I Härkila Ærespræmie over 2400 meter vandt sidste års danske Derby-2’er, Ole Larsen-trænede Aladar, årets første sejr, da han med Rafael Schistl på ryggen med mindst mulige margin besejrede Bent Olsen-trænede Arabian Word.

Aladar var med fremme som anden fra start og ind på opløbet koblede Inchrory-sønnen grebet på længe førende Cavewarrior. I stedet skød Arabian Word frem indvendigt for Aladar, og de sidste 250 meter af løbet sloges de to heste hoved ved hoved, og der måtte forstørret målfoto til at skille de to heste ad på stregen.

Tredjepladsen gik til Stockholm-gæsten Montparnasse, mens Woy Woy og Cavewarrior tog de sidste præmiepenge. Bongo Bello fik aldrig med udfaldet at gøre, efter at være totalt hægtet af ind på opløbet.


Debutsejr til Härkila

I Zwicky 2-års Maiden Serien over 1400 meter gav Søren Jensen debut til den irskfødte Elusive City-datter Härkila, der efter et imponerende prøveløb var spillet til klar favorit.

Hoppen tabte halvanden længde i starten, men Kim Andersen havde hurtigt kontakt til feltet igen og kunne tage det stille og roligt indtil opløbet, hvor han gav marchordre til hoppen udvendigt i banen.

Härkila skød bedst fart af alle, men hun løb meget grønt da hun først kom i front, og Kim Andersen måtte trække hende ind i banen til udfordreren Biggie, der formåede at give favoritten hæderlig kamp til 100 meter fra stregen, hvor Härkila trak endeligt fra til en let længdes sejr.

Der var fem længder fra de to første til Castle Sting, der indtog tredjepladsen før Streckers Red Ale og Grandezza. Førstepræmien var 25.000 kroner værd for Stald Seeland, der købte den 2-årige hoppe for 32.000 euro på Goffs Million Sale i fjor.


Opening Night i Hofjuvelerer Hertz Ærespræmie

Ét af efterårets traditionsrige handicaps for de 3-årige og ældre heste på Klampenborg er Hofjuvelerer Hertz Ærespræmie, og i år gik sejren til 3-årige Opening Night, der vandt helt efter behag i hænderne på Jacob Johansen.

Opening Night skiftede for kort tid siden træningskvarter fra Jägersro til Bent Olsen på Klampenborg, og den kommende championtræner har fået sat fin skik på den ellers noget iltre Academy Award-søn, som her tog årets første sejr for sine svenske ejere i Stall Lillö.

Løbsdagen bød i øvrigt på årets anden sejr til Hanne Bechmann-trænede Finish First, samt en træner-double for Anja Runøe, der kunne se både Tripoli og Duncan løbe først over stregen. Begge heste ejes af Lone og Jens Westh og blev redet til sejr af Nicolaj Stott.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top