fbpx

Let maidensejr til Like A King

Stall Perlens 3-årige Like A King, der i fjor debuterede med en andenplads bag Kingof Pharoahs i Norsk Kriterium, aflagde torsdag aften let sin maidentitel på Øvrevoll.


Like A King og Jan-Erik Neuroth vinder foran Ravaillac og I Apple. Foto: Hesteguiden.com.

Kingman-sønnen lå placeret bag pacen i det lille felt på blot fem heste indtil opløbsstrækningen, hvor Jan-Erik Neuroth søgte indvendigt for de øvrige og lod hingsten finde sit momentum.

Ved overgangen havde Neuroths tre deltagere skilt sig ud fra de to sidste, og til slut vandt Like A King overlegent med fem længders afstand til staldkammeraterne Ravaillac (Soldier Hollow) og I Apple (Appel Au Maitre), der kom i mål med en halv længdes mellemrum.

Like A King var gjort til storfavorit i det 1800 meter lange maidenopgør, og nu har kredsen bag hesten sigtet indstillet på Norsk Derby den 22. august.

Like A King sæsondebuterede den 23. maj på Jägersro, men han kom dårligt ud af sit første møde med dirt track og var slået med 14 længder af Pusjkin, Palm Springs og Wolfof Vancouver.

Tilbage på Øvrevolls græs for første gang siden andenpladsen i Kriteriet i debuten i fjor, var Like A King dog ikke sen til at vise sit talent, og der er med sikkerhed langt mere at finde fremover.

Stall Perlen købte Like A King igennem Peter & Ross Doyle Bloodstock for 260,000 euro på Goffs Orby Sale i 2019.

Hingsten er sent født – 18. maj – og torsdagens start var blot hans fjerde hidtil i karrieren.

At det bliver ekstra spændende at følge Like A King over længere distance hersker der ingen tvivl om.

Han er nemlig ud af den vindende amerikanske hoppe Kitty Love (Kitten’s Joy), der selv er halvsøster til den tredobbelte europæiske championstayer Order Of St George (Galileo), Kentucky Downs Ladies’ Marathon-vinderen Angel Terrace (Ghostzapper) og pudsigt nok også Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning-vinderen Sehoy (Menifee).

Tredjemoderen Storm Song (Summer Squall) var 2-årschampion i USA og vandt bl.a. Breeders’ Cup Juvenile Fillies (G1) og Frizette Stakes (G1), inden hun som 3-årig sluttede tredje i Kentucky Oaks (G1).

Like A King er det hidtil eneste startende afkom i Skandinavien efter Juddmonte Farms’ firedobbelte Gruppe-1-vinder Kingman (Invincible Spirit), der både i 2020 og 2021 har stået til opstaldet til en bedækningstakst på 150,000 pund på Banstead Manor Stud i Newmarket.


Udover Like A Kings opvisning blev torsdagen på Øvrevoll domineret af jockey Anna Pilroth, der vandt hele fire løb med henholdsvis Ginmann (Fast Company), Rocketman (Poet’s Voice), Martini (Eishin Dunkirk) og Chili Explosion (Mutajally).

De tre førstnævnte trænes af Pilroths sambo Tobias Hellgren, mens Chili Explosion trænes af Pål Jørgen Nordby.


LIKE A KING (IRE)
brun hingst 2018
v. Kingman (Invincible Spirit)
1. mor Kitty Love (Kitten’s Joy)
2. mor Another Storm (USA)
3. mor Storm Song (Summer Squall)
Søskende i Skandinavien: –
1. karrieresejr i 4 starter.
80.525 NOK.
Hcp.: 76 (inden sejren 17/6)
Ejer: Stall Perlen.
Træner: Wido Neuroth.
Opdrætter: Epona Bloodstock Ltd.
Købt for €260,000 (Peter & Ross Doyle Bloodstock) på Goffs Orby Sale 2019.


Resultater: Øvrevoll, torsdag 17. juni

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder