fbpx

Let debutsejr gav 75 i handicap

Det har været et godt efterår for avlshingsten Go Go Gadget, Stutteri Thorskovgaard og deres avlshoppe Veeb. 


Smooth N Royal debuterer med en overlegen sejr i Bunzl 2-års Maidenløb. Foto: Burt Seeger.

Footstepsinthesand-datteren er nemlig både mor til den dobbelte vinder Go Go Dancer og til lørdagens overlegne 2-årsvinder Smooth N Royal.

Ian Archer-trænede Smooth N Royal var den næstmindst betroede deltager i maidenopgøret over 1300 meter, men i hænderne på Frederick Salvador viste den brune hingst sig helt overlegen og vandt med fem længder foran Bent Olsen-trænede Marshi (Adaay) og yderligere trekvart længde til Bettina Andersens A Lady’s Man (Center Divider).

Smooth N Royal gik ud af auktionsringen på York Stutteri i fjor uden et eneste reelt bud, men blev siden solgt til Kenneth Hansen og Gitte Wolle og sat i træning hos Ian Archer, der nu har domicil på Jydsk Væddeløbsbane.

Tidligere i efteråret havde hingstens 3-årige helsøster, Go Go Dancer, vundet sine to første karrierestarter for Stutteri Thorskovgaard og Birgitte Nielsen, og nu blev der gjort kort proces for lillebroderen, som er tredje vinder fra fire startende afkom ud af irskopdrættede Veeb.

Birgitte Nielsen-trænede Go Go Dancer er helsøster til Smooth N Royal og opdrættet på Stutteri Thorskovgaard. Foto: Burt Seeger.

Også i år måtte Stutteri Thorskovgaard lade et afkom ud af avlshoppen – den brune vallak Daretodream (Go Go Gadget) – gå tilbage på Scandinavian Open Yearling Sale, denne gang for blot 14.000 kroner – men det må vise sig at være et lykketræf for stutteriet, som endnu har åringen til salg.

Handicapper Nicholas Cordrey kvitterede ved at give Smooth N Royal et handicap på 75. Kenneth Hansen og Gitte Wolles debutvinder er ikke meldt i The Macallan Dansk Derby næste år, men til gengæld står han bl.a. i Dansk 2000 Guineas og Breeders’-serien.

Thorskovgaard kan ligeledes glæde sig over, at deres norskejede avlshingst Go Go Gadget (Areion) nu er noteret for 12 vindende afkom ud af kun 13 startende i Skandinavien siden han debuterede i den danske avl i 2014.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder