fbpx

Laurel River vandt Dubai World Cup (Gr.1) for Juddmonte

Afdøde Prince Khalid Abdullahs livsværk, Juddmonte Farms, vandt i 2017 Dubai World Cup (Gr.1) for første gang med Arrogate, og i 2024-udgaven strøg de legendariske farver atter til tops i opgøret. Denne gang med imperiets egenopdrættede Laurel River.6-årige Laurel River vandt World Cup’en knusende overlegent efter en offensiv indledning fra spor 12 under irske Tadgh O’Shea, som valgte at satse alt på et bræt fra start.

Into Mischief-sønnen fik siden en ganske komfortabel rejse i front, og uden på nogen måde at være presset, trak han rundt opløbssvinget yderligere fra sine sagesløse konkurrenter.

Over mål var Laurel River næsten ni længder foran sidste års World Cup-vinder, japanske Ushba Tesoro (Orfevre), som denne gang kneb hovedet foran sin overmand fra Saudi Cup (Gr.1), amerikanske Senor Buscador (Mineshaft).

Laurel River indledte sin løbskarriere hos Bob Baffert på Santa Anita, men han blev skadet i 2022 og sidenhen sendt til Dubai, hvor Bhupat Seemar overtog træningen af hesten.

Laurel River og Tadgh O’Shea vinder Dubai World Cup (Gr.1) 2024. Foto: Dubai Racing Club.

Da Laurel River forlod Baffert havde han vundet fire af sine syv starter, men der var umiddelbart ikke meget der tydede på, at han var en kommende World Cup-vinder efter den første start på Meydan den 26. januar.

Hér startede Laurel River over 1200 meter og var syvende gennem mål i Al Shindagha Sprint (Gr.3).

Bhupat Seemar forsøgte derfor at øge distancen til 1600 meter på Super Saturday, hvor hingsten var som forvandlet og sejrede med mere end seks længder i Burj Nahaar (Gr.3).

Herefter var det nærliggende, at Seemar ville vælge det ligeledes 1600 meter lange Godolphin Mile (Gr.2) på World Cup-dagen til Laurel River, men i sidste øjeblik valgte han at satse hele butikken og starterklærede i stedet hesten i Dubai World Cup.

Med sejren fulgte en førstepræmie på 6,960,000 USD.

Juddmonte Farms har selv opdrættet Laurel River, som er efter den amerikanske champion Into Mischief (Harlan’s Holiday) og ud af den ustartede Empire Maker-datter Calm Water.


William Buick rider Rebel’s Romance først over stregen i Dubai Sheema Classic (Gr.1). Foto: Dubai Racing Club.

William vandt Sheema Classic med Rebel’s Romance

William Buick var i den syvende himmel efter Gruppe-1-opgøret Dubai Sheema Classic, som han efter et mesterligt ridt vandt på ryggen af Charlie Appleby og Godolphins 6-årige vallak Rebel’s Romance.

Dubawi-sønnen lå anden bag førende Point Lonsdale (Australia) undervejs, og i løbet af få galopspring overtog William føringen ved indgangen til opløbet, hvorefter Rebel’s Romance i sikker stil henviste den japanske duo Shahryar (Deep Impact) og Liberty Island (Duramente) til de næste pladser.

Løbets store skuffelse var Coolmore-teamets Derbyvinder Auguste Rodin (Deep Impact), som i lighed med et par af sine starter i fjor, absolut ingen interesse viste for at følge med når det gjaldt, og han sluttede sidst gennem mål for Ryan Moore.

Med sejren i Dubai Sheema Classic (Gr.1) fulgte en førstepræmie på 3,480,000 USD til Godolphin, som her vandt netop dette opgør for syvende gang siden Stowaway vandt den første udgave på Nad Al Sheba tilbage i 1998.

For William selv var det femte gang han var først over stregen i det 2410 meter lange opgør. Han vandt det første gang for 14 år siden med John Gosden-trænede Dar Re Mi, og siden fulgte han op med Jack Hobbs i 2017, Hawkbill i 2018 og Old Persian i 2019.World Cup-dagens øvrige løb kan genses herunder. Bemærk, at eftersom der skete et styrt i sidste del af opløbet i Dubai Turf (Gr.1), er dette løb ikke tilgængeligt.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top