fbpx

Lars Kelp slutter som træner

Efter 30 år som henholdsvis lærling, jockey og træner, har Lars Kelp valgt at lukke sin forretning på Klampenborg Galopbane ved sæsonens udgang.


I stedet vil Kelp satse på en fremtidig karriere som ”bloodstock agent” med hovedsæde i Brasilien.

Jeg har været konkurrencemenneske siden 1979, de sidste fem år som træner på Klampenborg Galopbane. Mit ønske har hele tiden været at udbygge min stalds materiale både kvalitativt og kvantitativt, men det er svært at udvikle sin forretning med kun 20 bokse til rådighed. Med heste der flyttes og nogle der bliver skadet, kan man gå økonomisk helt ned i løbet af en sæson”, siger Lars Kelp, der fortsætter resten af sæsonen ud med 10 heste i træning, heriblandt storløbsaspiranterne Calrissian og Alpacco, samt et par lovende 2-årstyper.

Hvad byder fremtiden på for Lars Kelp?

“Som mange nok ved, er min hustru brasilianer, og det er meningen at jeg fremover skal varetage min virksomhed fra Brasilien. Jeg vil hovedsageligt opholde mig der i vinterperioden, hvor jeg skal se på heste og finde salgsemner til både Skandinavien, resten af Europa, samt Nordamerika, Asien, Dubai og Sydafrika. I en periode i foråret og en længere periode i efteråret rejser jeg tilbage til Europa for at deltage i de europæiske auktioner. I den forbindelse håber jeg, at en del af mine nuværende trænerkollegaer og gamle klienter vil bruge min ekspertise og 30 års erfaring inden for galopsporten. Jeg har rejst hele livet, har kontakter over hele verden og kender de skandinaviske væddeløbsbaner så indgående, at jeg ved hvilke type heste der vil virke her, og også hos hvilke trænere de passer bedst”, fortsætter Kelp, der igennem de sidste fem år selv har stået for indkøb af topheste som Peas And Carrots, Quilboquet, Alpacco, Calrissian, Mambo King, Munay og Carpe Diem.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top