fbpx

Lærling Marc Stott i centrum på Fyens Væddeløbsbane

Klampenborg Galopbanes regerende lærlingechampion Marc Scott var navnet i centrum ved onsdagsgaloppen i Odense. Han vandt nemlig begge løb.


Åbnede op med Megachief, der allerede havde vist forbedret form gangen forinden i Göteborg, hvor træneren Tina Mortensen skiftede køn som jockey. ”Megachief blev ved den lejlighed redet af Mark Larsen og viste forbedrede takter”, fortæller Tina Mortensen.

Derfor var jeg heller ikke i tvivl om at der skulle en mandlig chauffør på i Odense. Min hest har længe trængt til en stærk hånd, og det fik den også i aften. Bekræftede fremgangen fra Göteborg. En dejlig sejr”, smilede Tina Mortensen. Megachief fik et afventende løb. Marchordren kom først ved indgangen til opløbet, og med et snuptag afgjorde Megachief løbet til sæsonens første sejr.

Tina Mortensen er også medejer. I fællesskab med dansk travsports førstemand, DTC-formanden Knud Erik Ravn. På en god afslutning fra køen nåede københavner-hesten Dylan/Louise Møller andenpladsen fulgt af Mehmaas med Marc Scotts lillebror Nicolaj Scott, og det var kun en forsmag på hvad brødreparret havde i ærmet til senere på aften.


Marc foran Nicolaj

For det blev nemlig Stott og Stott, i sektion to af fuldblodsprogrammet på Fyn. Marc Stott fik chancen i makkerskab med Fantastic Night, der debuterede i Johnny Reimers træning, og det blev en debut med herlig mersmag. Godt midtvejs i det 1800 meter lange løb meldte Fantastic Night og Marc Scott deres ankomst i førergruppen, for kort efter at avancere til fronten, og der forblev ekvipagen i resten af løbet.

Fantastic Night sejrede foran Kimberly Hall, som sikrede Marianne Lohmann en god andenplads på trænersiden efter en tredjeplads i aftenens første løb. Familiemoderens heste er lige om hjørnet. På ryggen af Kimberly Hall sad unge Nicolaj Scott, der viser et stadigt bedre overblik og pacebedømmelse.


Deres far er også dobbelt Derbyvinder

Som sønner af Ken Stott har oddsene ikke været store på, at både Marc Stott og Nicolaj Stott har valgt galopsporten som deres levebrød, og med rette indstilling kan begge nå langt. Man kan ikke med rimelighed forlange, at det skal foregå på deres fars, høje faglige niveau. Ken Stott fik sit gennembrud i 1972 med sejren i Dansk Derby med Moonbeam, og en halv snes år senere smagte han atter derbysejrens vidunderlige sødme i Klampenborg, i partnerskab med Mac Ewen. Den dobbelte danske derbyvinders to sønner skal blive spændende af følge fremover.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top