fbpx

Lady Lily ligner en ny sprinterstjerne

Klampenborgs tidligere mangedobbelte championtræner Søren Jensen var for alvor i centrum for årets tredje løbsdag, hvor det blev til tre sejre, samt en anden- og en tredjeplads.


Jensen hjemtog dagens hovedbegivenhed, Stratford-Upon-Avon Ærespræmie med den nyimporterede Lady Lily, der gav store løfter for en fremtid i den skandinaviske hoppeelite.

Otte heste var til start i Stratford-Upon-Avon Ærespræmie, og da feltet sprang ud af boksen ved 1200-meter starten var Lady Lily kneben favorit før Francisco Castro-trænede River Boy. Netop River Boy kom sidst fra start og havde ligesom ved sidste års start på Klampenborg store problemer med at finde aktionen på bagsiden.

Fremme i front dikterede Brian Wilson-trænede Kinnari tempoet, og selv om der ikke på forhånd var den store tiltro til hoppen i dette selskab, beviste hun endnu engang hvilken enorm udvikling hun fortsat gemmer på, da hun fortsatte sin føring langt ind på opløbsstrækningen og en overgang så ud til at have fået så stort et forspring at det ville holde hele vejen hjem.

Kim Andersen havde dog masser at skyde med på ryggen af Lady Lily, og med et par hundrede meter tilbage skød parret afgørende frem og kunne på trods af et hårdt udvendigt angreb fra Faahem/Jacob Johansen sejre nogenlunde sikkert med hals, mens Kinnari/Martin Rodriguez fulgte en længde efter på tredjepladsen foran den godt afsluttende River Boy/Fredrik Johansson.

Lady Lily leverede i sin skandinaviske debut op til de store forventninger hun har fået tilknyttet siden Elkær Stutteri købte hende i ringen på Tattersalls Horses In Training Sale sidste efterår, og hendes præstation skal især ses i lyset af at hun måtte bære topvægten 60 kilo og give vægt til samtlige konkurrenter.


Lagde ud med 3-års double

Inden Lady Lilys triumf i Stratford-Upon-Avon Ærespræmie, havde Søren Jensen startet dagen med to sejre i de indledende 3-årsløb. I Long John Maidenløb over 2200 meter debuterede Final Appearance-sønnen Rock’n Roll med en overbevisende præstation under Luis Villarroel. Rock’n Roll afsluttede efter en anonym rejse undervejs forrygende og kunne til slut henvise Lady Hjort til andenpladsen med hele fem længder, mens Cheitha måtte tage til takke med tredjepladsen.

De to foregående uger har de 3-årige haft meget svært ved at matche de ældre heste på Klampenborg, og at Rock’n Roll kunne demolisere et udmærket maidenfelt på denne måde lover uden tvivl rigtig godt for fremtiden.

Allerede i det efterfølgende opgør var Søren Jensen tilbage i vindercirkelen, denne gang for at modtage Mats Müllerns skimle hoppe Anchors Away, der efter et par knap så prangende 2-årspræstationer var ude efter et handicap på 60 i debuten over 2200 meter.

Dette tal havde Anchors Away ikke de mindste problemer med at vise, og under Kim Andersen førte hoppen fra start til mål og kunne i overlegen stil henvise Miadonna/Sara Slot til andenpladsen med Fine Paladine/Nicolaj Stott som tredje.


Stolga-sønner imponerede for Olsen

Bent Olsen stod meget tilbage for sin kollega Søren Jensen, og Klampenborg-træneren kunne glæde sig over to dagssejre med de to Stolga-sønner Kronhjort og Master Kid.

3-årige Master Kid, der i glimt viste et stort potentiale i fjor, leverede en glimrende sæsondebut i Champ de Mars Løb over 1600 meter. Master Kid fik en perfekt indvendig rejse under Jacob Johansen, og da jockeyen trykkede på knappen i opløbet skød Academy Award-sønnen frem og afgjorde løbet sikkert foran den stærkt afsluttende Clauses Star/Martin Rodriguez og en godkendt Jolie Fleur/Kim Andersen.

Der var 20.000 kroner i førstepræmie til Master Kid, som fik en god udblæsning og viste at han er på helt rette spor i optakten til årets første store opgave, Dansk 2000 Guineas om en måneds tid.

Netop Dansk 2000 Guineas var et løb som i fjor blev vundet af Master Kids storebror Kronhjort, og Kronhjort cantrede i det efterfølgende opgør, Hanne Bechmann Handicap, til start som spillernes favorit. Kronhjort skuffede heller ikke sine tilhængere, og selv om Jacob Johansen måtte kæmpe hårdt for at afvise angreb fra Fusilier/Nicolaj Stott, strakte Kronhjort glimrende ud de sidste 150 meter og sejrede til slut ganske sikkert.

Kronhjorts helt store opgave i år er Dansk Breeders’ Cup i slutningen af maj, et løb han sammen med superhoppen Good Girl har overvintret som favorit til, og chancerne ser ikke til at være gjort mindre efter fredagens fine opvisning.

Både Master Kid og Kronhjort ejes af Lone Kaj-Nielsen, er opdrættet på Stutteri Hjortebo og er ud af den fremragende avlshoppe Stolga, som bare bliver ved med at producere topvæddeløbere på samlebånd.


Vida Nova rejste sig igen

Hanne Bechmann-trænede Vida Nova var pænt betroet i sit maidenløb i sidste uge, hvor hun dog hurtigt faldt helt fra i opløbet og aldrig sås med chance. Kredsen omkring hesten havde stærkt håbet på, at banen ville tørre op i ugens løb, og de fik deres ønske opfyldt.

Vida Nova var som forvandlet på det mere faste underlag, og efter en fin opløbskamp formåede hun til slut at nedkæmpe sæsondebuterende Condor, der ellers længe lignede en vinder ned gennem opløbet. At Vida Nova havde et løb i kroppen gav naturligvis lidt mere luft i sidste ende, og efter flere ihærdige forsøg fik hoppen helt fortjent endelig en maidensejr.

Condor tog andenpladsen før Thai Eleven, der skød bedst fart af alle på de sidste meter og bliver interessant at følge over længere distance, mens Queen Mara holdt sin indvendige fjerdeplads foran First Habi.


En enkelt pind til Sverige

Seks af dagens syv opgør på Klampenborg resulterede i sejre til hjemmebanens heste, og meget atypisk fik de svenske farver blot en enkelt sejr med hjem. Denne kom i form af Lennart Reuterskiöld-trænede Cavewarrior, der efter flere forsøg over både mile og sprint nu blev testet over 2200 meter, hvilket viste sig at være en udmærket disposition.

Cavewarrior førte hver en meter af opgøret og kunne overlegent med tre længder henvise en ellers godt afsluttende Hoffmann til andenpladsen før Polemic og Two Terms Friend.

Dagens omsætning på Klampenborg endte i 902.905 kroner, og der resterer nu kun en enkelt fredag med fælles skandinavisk spil på den danske bane – dette er på næste fredag den 2. maj hvor Dansk Jockey Club Cup (L) er hovedbegivenhed.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top